- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Alpha Bank: Afacerea va creste puternic, dar nu ca pana in prezent

27 Nov, 13:02 • gecad.net
Cresterea afacerii Alpha Bank Romania va fi puternica si in viitorul apropiat, dar nu la fel ca pana in prezent, deoarece doar jumatate din sucursalele retelei au un grad suficient de maturitate incat sa poata gestiona activitati consistente, a spus joi Michael Massourakis, group chief economist al Alpha Bank.
Alpha Bank: Afacerea va creste puternic, dar nu ca pana in prezent

Acesta a mentionat ca pentru finele anului, Alpha Bank Romania are in vedere dezvoltarea retelei de sucursale pana la 200, de la 173 cate sunt in prezent. Din cele 200 de unitati, doar jumatate genereaza afaceri consistente, intrucat sunt sucursale tinere care nu au atins gradul de maturitate deoarece nu au parcurs ciclul necesar de 18 luni.

Michael Massourakis a spus ca banca locala a cunoscut cresteri bune pe partea de credite ipotecare si de consum in primele 9 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, si ca la fel de bine a evoluat si segmentul economisirii.

In acest an, cota de piata a bancii, dupa active, a crescut cu 1,6 puncte procentuale, pana la 6,7%.

„Ritmul de evolutie in Romania ne determina sa spunem ca avansul s-a datorat in special cresterii mari de pe segmentul creditelor ipotecare si de consul”, a precizat oficialul bancii.

Alpha Bank a obtinut in primele 9 luni ale acestui an, din activitatile din Romania, un profit brut de 47,8 milioane euro, in crestere cu 104,6% fata de acelasi interval din 2007.