- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Anghel, BCR: Bancile renunta la \”E-urile\” din credite si trec la ingrediente \”bio\”

03 Jun, 15:25 • gecad.net
Bancile comerciale locale renunta la "E-urile" din politica de creditare, adica la creditele cu buletinul si la dobanzile aparent foarte mici, si trec la o "alimentatie bio", adica la o creditare responsabila, a spus Lucian Anghel (foto), economistul sef al Bancii Comerciale Romane (BCR).
Anghel, BCR: Bancile renunta la \E-urile\ din credite si trec la ingrediente \bio\

Anghel a mentionat ca bancile nu vor mai credita ca in anii anteriori, fixand dobanzi foarte mici pentru credite la inceput, care apoi cresc pe parcursul maturizarii creditului si se transforma intr-un dezavantaj pentru client.

Acesta a spus, in cadrul unui seminar organizat de Finmedia, ca si in lipsa crizei era normal sa urmeze o corectie a creditarii in conditiile in care imprumuturile au inregistrat o crestere accelerata in anii anteriori.

„Viitorul ne rezerva inovare. Bancile se vor concentra in viitor, nu pe cote de piata, ci pe clientii existenti”, a precizat economistul sef al BCR.

El a mai spus ca dobanzile practicate in prezent de finantatori la credite si depozite sunt prea mari si este inevitabila o diminuare a acestora.