- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Asiguratorii BCR, piesele grele ale pachetului cumparat de VIG de la Erste

28 Mar, 00:02 • gecad.net
Companiile de asigurari ale BCR ar putea fi achizitia cea mai scumpa din cele 7 companii cumparate de Vienna Insurance Group (VIG) de la Erste Bank, cu 1,4 mld. euro, considera reprezentantii BCR Asigurari.
Asiguratorii BCR, piesele grele ale pachetului cumparat de VIG de la Erste

„Nu stiu ce pret a platit Vienna Insurance pentru cele doua companii, BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari, dar ca valoare de piata cred ca suntem undeva la nivelul Asiban, care a fost estimata la 310-350 de milioane de euro”, a declarat pentru DailyBusiness Mihai Tecau, presedintele BCR Asigurari.

„Desigur, a existat si un pret de intrare pe piata ce trebuia achitat, asa ca valoarea ar putea fi ceva mai mica. Suma vehiculata in piata, de circa 200-220 de milioane euro, mi se pare veridica”, a mai spus Tecau.

Presedintele BCR Asigurari crede ca apartenenta la un grup de asigurari este de bun augur pentru companie: „Este important know-how-ul pe care Vienna Insurance il va aduce companiei”, a mentionat Tecau.

El a declarat ca nu a fost inca anuntata o adunare generala a actionarilor. Referitor la procesul de integrare al BCR Asigurari in cadrul VIG, Mihai Tecau a precizat ca nu se asteapta ca in structura companiei sa se produca modificari mari, in afara transferului de know-how.

„Daca urmarim istoricul achizitiilor realizate de Vienna Insurance observam ca Vienna nu a operat schimbari la nivel de top management”, a completat acesta.

Alaturi de companiile BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari, tranzactia principala include vanzarea de catre Erste Bank a societatii de asigurari Sparkassen Versicherung si a subsidiarelor acesteia din Europa Centrala si de Est: Pojistovna Ceske Sporitelny (Cehia), Poistovna Slovenskej sporitelne (Slovacia), Erste Sparkassen osiguranje (Croatia) si Erste Sparkassen Zrt (Ungaria).