- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

AT Kearney: Platile cu cardul ar putea reduce economia gri cu 7 mld. euro

10 Jun, 11:14 • gecad.net
Economia subterana din Romania reprezinta circa 33% din produsul intern brut (PIB), iar prin combaterea unuia din factorii care incurajeaza economia gri, respectiv folosirea cash-ului, aceasta poate fi redusa cu pana la 7 mld. euro, a declarat miercuri Andreas Pratz, vicepresedintele companiei de cercetare AT Kearney.
AT Kearney: Platile cu cardul ar putea reduce economia gri cu 7 mld. euro

Principalele sectoare care contribuie la realizarea de venituri ce tin de economia gri sunt comertul, transportul si industria de hoteluri, restaurante.

Potrivit studiului AT Kearney, cazurile tipice care contribuie la formarea econimiei gri sunt detinerea mai multor locuri de munca, dintre care o parte sunt la negru, precum si plata la negru in domeniul serviciilor: zugravit, meditatii scolare, servicii medicale etc.

Andreas Pratz a mentionat ca reducerea economiei gri prin intermediul cresterii platii cu cardul ar putea fi realizata prin cresterea numarului de terminale care accepta acest sistem, fixarea unor sume limita pentru plata cash, precum si sprijinirea platilor de valori mici prin card.