- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

AVAS nu s-a inteles cu cehii de la Aero Vodochody nici pentru IAR Ghimbav

18 Dec, 15:50 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu a ajuns la o intelegere cu Aero Vodochody, singurul cumparator ramas in cursa pentru privatizarea IAR Ghimbav, la fel ca in cazul Avioane Craiova.
AVAS nu s-a inteles cu cehii de la Aero Vodochody nici pentru IAR Ghimbav

„Pana la data de 16 decembrie 2008, termenul limita de valabilitate a ofertei, AVAS nu a ajuns la o intelegere cu ofertantul Aero Vodochody”, se precizeaza in comunicatul institutiei, transmis joi.

Prin urmare, Autoritatea va relansa la privatizare IAR Ghimbav, dupa ce a decis neprelungirea ofertei de vanzare.

Aero Vodochody Cehia a depus marti, 2 decembrie 2008, la sediul AVAS, oferta finala imbunatatita si irevocabila pentru preluarea pachetului de 64,89% detinut de stat la IAR Ghimbav.

La 15 septembrie 2008, erau inregistrate doua oferte pentru preluarea producatorului de aeronave.

Ambele companii isi aratasera interesul pentru achizitionarea IAR si prin transmiterea de scrisori de interes, urmate de realizarea propriului audit asupra societatii.

Cel de-al doilea ofertant, respectiv Marcovici Capital Ltd Israel, a fost exclus de la procesul de privatizare deoarece documentele de participare nu au indeplinit conditiile impuse prin dosarul de prezentare.

IAR Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89% din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.

Resurse suplimentare

AVAS continua negocierile cu Aero Vodochody pentru privatizarea IAR Ghimbav

Sapte investitori interesati de privatizarea IAR Ghimbav

Aero Vodochody analizeaza implicarea in privatizarea Avioane Craiova