- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Carpatica: Veniturile din trezorerie au urcat la 40% din total, fata de 20% anul trecut

22 Sep, 14:29 • gecad.net
Banca Comerciala Carpatica a dublat veniturile din trezorerie in primele 8 luni ale anului, ca pondere in total venituri. Acestea au ajuns sa reprezinte aproape 40% din total, in conditiile in care in aceeasi perioada a anului trecut detineau doar 15-20%, potrivit declaratiilor lui Ion Dobrica, directorul general adjunct al bancii, pentru DailyBusiness.ro.
Banca Carpatica: Veniturile din trezorerie au urcat la 40% din total, fata de 20% anul trecut

Pe fondul reducerii creditarii segmentului privat, bancile au finantat intens statul, ponderea activitatii de trezorerie in totalul afacerilor bancare devenind tot mai importanta.

Dobrica a mentionat ca, in primele 8 luni din 2009, veniturile din dobanzile si comisioanele aferente creditelor acordate catre sectorul privat au detinut totusi cea mai mare pondere in total, de 45%, dar nu mai sunt la nivelul de a anul trecut, cand reprezentau 60-70% din total.

„Nu prea exista cerere de credite in prezent. In plus, si clientilor care doresc credite bancile le impun conditii mai dure la acordarea lor, ceea ce a franat procesul de creditare”, a declarat Dobrica.

Banca Carpatica nu s-a implicat in programul guvernamental Prima Casa, deoarece a considerat prea dure conditiile impuse de guvernanti pentru acest program, a explicat Ion Dobrica.

Acesta nu a dorit sa dea detalii despre rezultatele economice ale bancii in trimestrul 3. In primul semestru, BCC a obtinut un profit de 8,3 milioane lei, dublu fata de rezultatul din aceeasi perioada a lui 2009.