- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Comerciala Feroviara estimeaza pierdere de sub 2 mil. lei in 2009

12 Nov, 12:02 • gecad.net
Banca Comerciala Feroviara va inregistra anul acesta o pierdere de sub 2 mil. lei, fata de cea estimata initial in ciftra de afaceri, de 5,4 mil. lei, datorita costurilor mici facilitate de criza, au spus joi reprezentantii institutiei de credit.
Banca Comerciala Feroviara estimeaza pierdere de sub 2 mil. lei in 2009

„Banca Comerciala Feroviara devine functionala din 23 noiembrie si in primul an de functionare va deschide 14 sucursale”, a spus Petre Tulin (foto), directorul general al bancii.

El a adaugat ca pana in 2011 inclusiv, reteaua bancii va numara 18 sucursale. De asemenea, institutia de credit va atinge punctul de break-even in al treilea an de functionare, potrivit lui Tulin.

Petre Tulin, directorul general si presedintele Bancii Comerciale Feroviare, a condus anterior BCR Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte.

CFR Marfa si CFR Calatori vor intra in actionariatul bancii in 2010

Companiile CFR Marfa si CFR Calatori vor intra in actionariatul Bancii Comerciale Feroviare in 2010, cand banca va face o majorare de capital, a spus omul de afaceri Valer Blidar, ce detine 90% din actiunile noii banci.

„Fiecare societate va avea o participatie la capital de circa 9,5%. In prezent, capitalul social al bancii este de 45 mil. lei”, a spus Blidar.

El a adaugat ca profitul bancii din primii 5 ani va fi reinvestit.

De asemenea, Blidar a precizat ca investitiile realizate pana in prezent in sedii, sistem informatic si pregatirea personalului se ridica la 6,5 mil. euro.

Banca isi incepe activitatea cu un sediu central si 2 sucursale aflate in proprietatea bancii. Viitoarele sucursale deschise vor fi tot sedii proprii, iar agentiile vor fi cu chirie, a mai spus Blidar.

Banca Comerciala Feroviara, controlata de omul de afaceri Valer Blidar, a primit la jumatatea lui august autorizatia de functionare din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Capitalul social initial al bancii este de 45 milioane de lei, integral romanesc.