- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Transilvania: Am restructurat aproape 650 de credite corporate

11 Jun, 12:51 • gecad.net
Banca Transilvania a restructurat pana in prezent 600-650 de credite oferite corporatiilor care s-au confruntat cu dificultati la plata ratelor, a declarat joi Tiberiu Miosa, directorul executiv al directiei clienti corporativi si IMM in cadrul bancii.
Banca Transilvania: Am restructurat aproape 650 de credite corporate

Acesta a mentionat ca numarul de credite restructurate reprezinta circa 2-3% din totalul creditelor acordate de banca persoanelor juridice.

Banca Transilvania a lansat un produs din platforma anti-criza: Creditul gata garantat, pentru IMM, cu dobanzi de 9,5% pe an la euro si de 15% pe an la lei.

In cadrul acestui produs, banca a semnat o colaborare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) prin intermediul caruia fondul acopera 80% din garantiile facilitatii.

Creditul gata garantat se adreseaza IMM-urilor si este destinat nevoilor de capital de lucru ale firmelor, incluzand platile pentru: furnizori, utilitati, salarii, precum si cele pentru achitarea datoriilor – chiar si cele pentru bugetul de stat.

De asemenea, destinatia liniei de credit poate fi refinantarea de credite, angajate la Banca Transilvania sau la alte banci comerciale, utilizate pentru nevoi de capital de lucru. Valoarea maxima a finantarii este de 250.000 de lei sau echivalentul in euro, iar termenul de acordare este de 1 an.

Pentru a beneficia de acest produs BT, companiile trebuie sa aiba minim 2 ani de activitate, de la data inmatricularii firmei. In plus, conform ultimului bilant contabil semestrial si/sau anual, evolutia cifrei de afaceri trebuie sa fie pozitiva sau, in cazul in care aceasta este negativa, scaderea cifrei de afaceri trebuie sa fie de cel mult 25%. Tot referitor la ultimul bilant, exista si cerinta ca firma sa inregistreze profit din exploatare.