- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Transilvania: Trecem la executarea restantierilor cand nu mai raspund la telefon sau ne mint

12 Jan, 15:21 • gecad.net
Banca Transilvania (BT) trece la executari silite cand intervine o problema de atitudine in relatia cu restantierul, "de exemplu, atunci cand nu mai raspund la telefon sau ne mint", a spus marti Robert Rekkers, directorul general al bancii.
Banca Transilvania: Trecem la executarea restantierilor cand nu mai raspund la telefon sau ne mint

Banca analizeaza fiecare caz in parte, si politica generala este sa acorde facilitati clientilor cu dificultati la plata creditelor.

El a declarat ca la inceputul lui 2010 s-a mentinut cererea de credite de la finele lui 2009. „La noi nu a existat o scadere a plasamentelor in 2009”, a spus Rekkers.

Rekkers nu a dorit sa dea detalii despre rezultatele financiare al bancii in 2009, mentionand ca acestea vor fi facute publice la inceputul lui februarie. Potrivit sefului BT, nivelul restantelor a continuat sa fie crescut si in ultimele trei luni ale anului, pe intreaga piata.

„Am provizionat agresiv in al treilea trimestru, iar in trimestrul patru al anului trecut ritmul a continuat. In 2010 ma astept la mentinerea ritmului”, a adaugat Rekkers.

Potrivit directorului general al BT, la inceputul lui 2010 piata bancara se bucura de un nivel bun al lichiditatii. El sustine ca banca nu are in vederea aranjarea vreunui imprumut cu o institutie externa de credit pentru a-si asigura lichiditate suplimentara.

Acesta a mai spus ca vede in decizia de scadere a dobanzii cheie de catre BNR, care a surprins piata prin diminuarea cu 0,5% a ratei in prima sedinta din acest an, o masura anticriza, iar banca va incerca sa ieftineasca imprumuturile noi acordate in acelasi ritm cu BNR, corelat cu o diminuare cu acelasi procent a dobanzilor la depozite.

„Am anticipat ca BNR va scadea dobanda, asa ca am scazut inca de la inceputul anului dobanda la depozite cu 0,5 puncte procentuale”, a spus directorul general al BT. Nu stiu daca ar fi nevoie de o relaxare mai mare a politicii monetare, a mai spus acesta.

Rekkers a mai anuntat ca banca introduce pe piata un credit cu perioada de gratie de trei luni, timp in care clientii nu trebuie sa plateasca nici dobanda si nici principalul creditului. Produsul se adreseaza in special celor care nu au avut pana acum probleme cu plata ratelor.