- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bank of Cyprus: Profitabilitatea bancii din T1 a fost mai buna ca in T1 2008

08 Apr, 14:37 • gecad.net
Bank of Cyprus Romania, sucursala a bancii cipriote Bank of Cyprus, a inregistrat in primul trimestru al acestui an o profitabilitate peste cea din perioada similara a alui 2008, pe fondul unei cresteri de circa 20% a creditelor, a mentionat miercuri Georgios Chirstoforou, directorul general al bancii.
Bank of Cyprus: Profitabilitatea bancii din T1 a fost mai buna ca in T1 2008

Acesta a spus ca pentru 2009, banca vizeaza o crestere de doua cifre pe segmentul credite si o dublare a depozitelor atrase in raport cu 2008.

Banca va continua extinderea retelei in acest an, urmand sa ajunga la sfarsitul lunii iunie la 12 sucursale si 2 agentii. Banca are acum 11 sucursale.

Potrivit directorului general al Bank of Cyprus, banca detinea anul trecut pe segmentul credite o cota de piata de 0,6%, luand in calcul si creditele acordate de sucursala prin intermediul bancii-mama din Cipru. Chirstoforou a mentionat ca banca a externaliat circa 80% din creditele acordate segmentului corporate catre banca mama.

Soldul creditelor acordate de banca a ajuns la 570 milioane euro la sfarsitul lui 2008, nivelul depozitelor atrase fiind de 100 milioane euro.

Seful Bank of Cyprus a mentionat ca in 2008 ponderea creditelor neperformante a fost de 0,1% din total credite, in conditiile in care este vorba de un portofoliu care nu are maturitate, banca avand o vechime de circa un an si jumatate pe piata locala.

Acesta a precizat ca pentru 2009 politica de risc a bancii se va concentra in special pe incercarea de a ajuta clienti care isi platesc cu dificultate ratele, in sensul restructurarii creditelor.

Potrivit sefului Bank of Cyprus, volumul creditelor pentru care la inceputul acestui an s-au solicitat restructurari a fost de 50 – 70 de milioane de euro.