- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR va emite in 2008 carduri cu cip si vrea sa ajunga la 2 mil. exemplare

07 Aug, 12:41 • gecad.net
Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca locala dupa total active, si-a propus sa emita anul acesta carduri cu cip, institutia financiara propunandu-si sa puna in circulatie 2 milioane de exemplare "in scurt timp", dupa cum au declarat pentru Dailybusiness.ro reprezentantii bancii.
BCR va emite in 2008 carduri cu cip si vrea sa ajunga la 2 mil. exemplare

Sistemul de acceptare al bancii este in prezent upgradat pentru acceptarea cardurilor cu cip.

Reprezentantii bancii nu au precizat compania cu care va colabora banca pentru emiterea de carduri. Cu toate acestea, recent, reprezentantii Visa Romania declarau ca vor colabora cu doua banci locale pentru emiterea de carduri cu cip in acest an, acestea urmand sa se adauge celorlalte institutii financiare locale au in oferta acest mijloc de plata, respectiv ING Bank Romania si ProCredit Bank Romania.

Cardurile cu cip sunt, fata de cele cu banda magnetica si pin, un mijloc mult mai sigur de plata.

Joi, Banca Comerciala Romana a anuntat implementarea a doua noi facilitati pentru cardurile proprii. Astfel, clientii BCR isi pot schimba singuri codul PIN la bancomat de cate ori considera ca este necesar. Totodata, posesorii cardurilor de credit BCR pot obtine de la bancomate un extras de cont.

Ambele servicii sunt oferite in mod gratuit, iar implementarea celor doua facilitati a costat aproximativ 100.000 de euro.

Banca are in prezent o cota de aproximativ 21% pe piata locala de carduri. Pana la finele lunii iunie, banca a pus in circulatie 2,4 milioane de carduri, in crestere cu 5% fata de numarul de carduri emise pana la jumatatea anului anterior.

Dintre acestea, 2,23 milioane erau carduri de debit, iar 0,19 milioane carduri de debit. Valoarea totala a tranzanctiilor efectuate prin intermediul cardurilor BCR a urcat cu 40% in primul semestru raportat la aceeasi perioada a anului anterior, pana la 1,5 miliarde lei (400 milioane euro).