- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BM: Este nevoie de un avocat al poporului in domeniul financiar

20 Oct, 10:45 • gecad.net
Tarile au nevoie de un avocat al poporului in domeniul financiar, carora persoanele care se simt nedreptatite de institutiile in domeniu sa i se adreseze pentru solutionarea problemelor, a declarat marti Sue Rutledge, consumer protection coordinator in cadrul Bancii Mondiale.
BM: Este nevoie de un avocat al poporului in domeniul financiar

Aceasta a mentionat ca institutia avocatului poporului in domeniul financiar nu ar costa mult statele, aducand in schimb beneficii importante, care ar conduce la stabilirea increderii in sistem.

Pe de alta parte, Rutledge a mentionat ca bancile ar trebui sa-si standardizeze cele mai importante informatii despre produse si sa le prezinte intr-o forma succinta, astfel incat clientii sa poata face o comparatie intre produsele mai multor institutii financiare.

De asemenea, aceasta a precizat ca e nevoie si de educarea publicului in domeniul financiar.

„Din ce am observat, cea mai mare capacitate de invatare o au copiii de 11-12 ani, comparativ cu elevii si studentii in cazul carora s-a dovedit ca, pe termen lung, nu retin informatiile financiare”, a declarat Rutledge.

Adultii asimileaza cel mai bine informatiile financiare atunci cand contracteaza un credit cu ipoteca si li se explica produsul.