- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BNR a revizuit in usoara crestere prognoza de inflatie pentru 2008, la 6%

08 May, 11:57 • gecad.net
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in crestere cu 0,1 puncte procentuale prognoza de inflatie pentru 2008, de la 5,9%, cat estimase in raportul trimestrial din februarie, la 6%, estimare a bancii centrale in raportul trimestrial din mai, prezentat joi.
BNR a revizuit in usoara crestere prognoza de inflatie pentru 2008, la 6%

„Ramanem in afara tintei de inflatie pana in primul trimestru din 2009, dar intram pe o curba descendenta incepand cu vara acestui an”, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale.

Tinta de inflatie pentru 2008 este de 3,8%, plus/minus 1 punct procentual, iar tinta pentru anul viitor este de 3,5%, plus/minus 1 punct procentual.

Isarescu a mentionat ca inrautatirea situatiei unor parametri ai indicelui preturilor de consum a condus la revizuirea in crestere a prognozei de inflatie pentru acest an.

„In cazul preturilor administrate, chiar daca nu au fost anuntate majorari, acestea au fost sugerate. Totodata, credem ca pana in toamna acestui an, inflatia nu va fi ajutata de o evolutie favorabila a preturilor volatile”, a mai spus Isarescu.