- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BNR inca se gandeste ce atributii sa ii dea noului viceguvernator, Bogdan Olteanu

19 Oct, 13:49 • gecad.net
Bogdan Olteanu (foto), noul viceguvernator al bancii centrale, a mentionat luni pentru DailyBusiness.ro ca inca nu au fost stabilite atributiile pe care le va avea in cadrul bancii centrale, precizand ca in aceste zile va fi anuntata data la care vor fi impartite atributiile.
BNR inca se gandeste ce atributii sa ii dea noului viceguvernator, Bogdan Olteanu

In urma alegerilor organizate in urma cu cateva saptamani la BNR, noua echipa de conducere a bancii este: Mugur Isarescu – guvernator, Florin Georgescu – prim viceguvernator, Cristian Popa – viceguvernator si Bogdan Olteanu – viceguvernator, acesta din urma fiind singurul membru nou al boardului BNR, ceilalti fiind doar reconfirmati in functii.

In mod logic, Olteanu ar trebui sa preia atributiile fostului viceguvernator Eugen Dijmarescu, care avea in subordonare directiile stabilitate financiara, operatiuni de piata, statistica si servicii informatice.

In primele zile la Banca Nationala (BNR), Bogdan Olteanu, despre care presa a comentat indelung ca nu are pregatirea necesara pentru a ocupa noua pozitie, se pare ca a deprins deja modul de comunicare al institutiei, care presupune ca informatiile ce vin dinspre banca centrala sunt bine ghidate si cu o tinta precisa.

Astfel, intrebat ce decizie ar putea lua Consiliul de Administratie al BNR in cadrul sedintei de politica monetara din noiembrie, Bogdan Olteanu a spus ca nu va face niciun comentariu: „Daca trebuie comunicat ceva din partea bancii centrale se indica exact persoana care trebuie sa faca un comentariu si care va fi acela”, a precizat Olteanu.

La doar cateva ore dupa investire, Olteanu declarase totusi unei televiziuni locale ca este de parere ca BNR ar trebui sa scada dobanda cheie, asa incat creditarea sa inceapa sa functioneze catre economie.

Bogdan Olteanu este absolvent al Facultatii de Drept si al unui master organizat de Institutul Bancar Roman.