- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bonus anti-inflație pentru români. Țara din Europa care dă bani în plus celor ce muncesc

21 Aug, 19:14 • stefan.vlad
Bonus anti-inflație pentru români. O țară din Europa oferă mai multor categorii de muncitori și pensionari, printre care se află și români, un bonus în bani. Acest bonus a fost inițial programat pentru luna februarie, însă datorită unor probleme tehnice și birocratice, distribuirea acestuia a fost amânată.
Bonus anti-inflație pentru români. Țara din Europa care dă bani în plus celor ce muncesc

Bonus anti-inflație pentru români. Institutul Național de Protecție Socială din Italia (INPS) va acorda în luna august 2023 un bonus ocazional de 150 de euro ca măsură anti-inflație.  Acesta vine ca un ajutor în fața creșterilor de prețuri din ultimul an. Printre beneficiari se numără cei care primesc încă Venitul de Cetățenie, dar și anumite categorii de muncitori și pensionari.

Citește și: Două camere radar au fost distruse în Italia, una dintre ele fiind aruncată în aer. Într-o lună, au amendat 24.000 de șoferi

Bonus anti-inflație pentru români

Familiile care se află în situații vulnerabile și sunt susținute de servicii sociale, precum și cele care din diverse motive nu au epuizat cele șapte luni ale Venitului de Cetățenie pe care le puteau primi în 2023, vor continua să primească această sumă. Pentru aceste familii, suma va fi transferată până la sfârșitul lunii august.

Cei care vor să primească acest bonus trebuie să îndeplinească o cerință principală și anume să aibă un venit anual care să nu depășească 20.000 de euro în 2021. Aceștia vor primi bonusul în mod automat, fără cerere.

Românii care lucrează sezonier în Italia pot primi și ei bonusul anti-inflație dacă au depus o cerere la INSP.

Categorii precum antreprenorii individuali, lucrătorii sezonieri, cei cu contracte pe timp determinat, lucrătorii autonomi ocazionali și lucrătorii din domeniul artistic trebuiau să depună o cerere.

O localitate din Italia oferă bani oricui decide să se mute acolo

O localitate din Italia oferă bani oricui decide să se mute acolo. Situată printre peisajele luxuriante ale Madoniei, Petralia Soprana este o bijuterie ascunsă plină de frumusețe naturală și moștenire istorică. Aleile pietruite, bisericile antice și priveliștile panoramice maiestuoase fac din acest sat un loc fermecător de locuit.

Cu toate acestea, la fel ca multe comunități rurale din Italia, s-a confruntat cu probleme de populație, mulți tineri mutându-se în orașe mai mari în căutare de noi oportunități. Oferta de 5.000 de euro este o invitație pentru cei care sunt dispuși să se cufunde într-o viață autentică și să contribuie la creșterea Petraliei Soprana.

Acest stimulent financiar poate fi de mare ajutor pentru oricine dorește să înceapă o nouă aventură într-un context rural și tradițional. Cu banii oferiți, noii locuitori se vor putea integra în comunitate, vor începe mici afaceri, vor renova locuințe și vor contribui la economia locală, scrie presa italiană.

Guvernul de la Berlin pregătește încă un pachet de scutiri de taxe pentru firme. Potrivit noilor prevederi, societățile pot acorda angajaților un bonus de inflație de până la 3.000 de euro.

Cine nu își permite, însă, să acorde un bonus atât de mare, are posibilitatea să dea bonusuri scutite de impozite în valoare totală de 600 euro.

Bonus anti-inflație pentru români şi în Germania: Firmele, ajutate să depășească criza

În pachetul de ajutor este inclusă și o sumă forfetară pentru pensionari, studenți și stagiari, o creștere a alocației pentru copii și o subvenţie a prețurilor la energie electrică.

Iar pentru firme, așa cum am arătat, statul s-a gândit să le ofere administratorilor posibilitatea de a acorda angajaților un bonus special de inflație, scutit de taxe, de până la 3.000 euro anual. El trebuie achitat până la sfârșitul anului 2024. Însă, după cum menționează Guvernul Scholz, această primă de inflație nu este obligatorie. Angajații care nu o primesc, pot beneficia, totuși, de niște bonusuri neimpozitate (inclusiv bunuri și/sau servicii) în valoare totală de până la 600 de euro.

Avantajul unor astfel de bonusuri în natură este că angajatorul nu mai trebuie să deducă impozite sau contribuții. El are obligația de a respecta doar reglementările fiscale actualizate. Astfel, conform Legii de supraveghere a serviciilor de plată, în vigoare în Germania, următoarele vouchere sau carduri de numerar sunt considerate bonusuri în natură:

  • Vouchere cadou și carduri cadou care sunt acceptate numai în magazine selectate sau lanțuri de magazine;
  • Vouchere și carduri pentru produse selectate (tichete de combustibil, tichete de librărie, permise pentru club fitness sau carduri cu acces la canalele de streaming tv).

În schimb, voucherele pentru achiziții de pe Amazon (sau alte magazine online) nu sunt incluse, scrie ziarulromanesc.de. În altă ordine de idei, este bine de știut că bonusul lunar de 50 de euro poate fi solicitat la fiecare loc de muncă, în cazul persoanelor cu mai multe job-uri.