- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bruynseels, BCR: Criza americana va afecta creditarea locala doar pe termen scurt

22 Sep, 12:42 • gecad.net
Criza de la nivelul pietei financiare americane ar putea afecta pe o perioada limitata creditele de valoare mare si cele pe termen scurt prin cresterea costurilor, a spus luni Dominic Bruynseels (foto), CEO al Bancii Comerciale Romane (BCR).
Bruynseels, BCR: Criza americana va afecta creditarea locala doar pe termen scurt

Ultimele evenimente aparute la nivelul pietei financiare americane sunt foarte ingrijoratoare, dar nu exista semne ca aceasta ar afecta banci locale, pana acum, iar Romania pare destul de ferita de o influenta puternica din partea crizei americane, a adaugat acesta.

Seful BCR a adaugat ca Romania se bazeaza pe o crestere economica sanatoasa, iar banca centrala a dus o politica monetara prudenta ce va permite pietei financiare autohtone sa nu resimta un impact puternic dinspre ultimele evenimente aparute la nivelul pietei amerciane.

In ceea ce priveste evolutia dobanzilor la credite, Bruynseels a mentionat ca acestea depind pe plan intern de evolutia inflaitiei „care da semne de temperare, deci este posibil ca in viitor sa asistam si la scaderi de dobanzi”.

Legat de evolutia preturilor pe piata imobiliara, Dominic Bruynseels a mentionat ca la nivelul pietei locale, cererea pentru locuinte este inca destul de mare, asa incat este de asteptat ca preturile sa evolueze sub influenta acestei cereri in viitor.

„Fluctuatiile de preturi de la ora actuala ii afecteaza doar pe cei care vand sau cumpara in prezent. Cred ca aceia care vand o locuinta pentru a se muta in una noua nu vor intampina nicio problema de pe urma acestor evolutii”, a conchis seful BCR.