- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cardurile pensionarilor, blocate din acest motiv! Cum se poate rămâne fără banii de pe voucherele sociale

01 Oct, 09:03 • Bumbeneci Diana
Cardurile pensionarilor pot fi blocate dintr-o cauză destul de cunoscută. Iată cum poți rămâne fără banii de pe voucherele sociale.
Cardurile pensionarilor, blocate din acest motiv! Cum se poate rămâne fără banii de pe voucherele sociale

Cardurile pensionarilor, blocate dintr-un motiv destul de banal. Cum pot rămâne acești români fără banii de pe voucherele sociale. Cei care au venituri până la 1.700 de lei care beneficiază de vouchere sociale în 2023 pot rămâne fără bani pe card dacă fac mici greșeli.

Cardurile pensionarilor, blocate dintr-o greșeală banală

Numărul pensionarilor care utilizează vouchere sociale este extrem de mare. Din acest motiv, cei care beneficiază de acest sprijin financiar trebuie să știe că așa cum primesc banii, la fel de ușor îi pot și pierde, totul din cauza unei mici greșeli.

Sunt vizați pensionarii cu pensie de până în 1.700 de lei care sunt beneficiari ai voucherelor sociale sau tichete de masă de la stat.

Pensionarii care nu folosesc cardurile sociale conform prevederilor legale, pentru mese calde și produse alimentare de bază, riscă blocarea cardurilor sociale și amendă de 6.500 de lei. Cei 250 de lei de pe voucherele sociale se acordă o dată la două luni. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Poți citi și: Studiu inedit. Cum au călătorit românii în primele 8 luni ale anului. Top destinații favorite

card
card

Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale”, a avertizat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Cine poate beneficia de voucherele sociale

  • pensionarii din sistemul public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale cu pensie mai mică sau egală cu 1.500 de lei, respectiv 1.700 de lei.
  • copiii și adulții încadrați cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei pentru tranșele din 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pe membru de familie.
    familiilor monoparentale ale căror venituri pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, respectiv 675.

Mai poți citi: Viză SUA. Când vor putea călători românii fără acest document. Anunțul oficial făcut de ambasadorul Statelor Unite în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult