Un lucru important e înțelegerea detaliilor legate de cursul valutar, comisioane și activarea funcțiilor internaționale, pentru a maximiza avantajele și a evita surprizele neplăcute.
Revolut se destinge de alte unități bancare tradiționale prin cursurile valutare interbancare competitive, care sunt mult mai avantajoase. Schimburile valutare sunt gratuite de luni până vineri, până la o limită lunară (echivalentul a 5.000 RON). În cazul depășirii limitei se percepe un comision de 0,5%. În weekend, comisioanele suplimentare variază între 0,5% și 2%.
Sunt și utilizatori Premium / Metal care au limitele pentru schimburi gratuite mult mai mari, iar comisioanele sunt reduse semnificativ.
Dacă folosești Revolut în altă țară e de preferat să eviți să selectezi opțiunea de conversie a sumei în moneda locală a cardului (de exemplu RON). Dynamic Currency Conversion (DCC) este o practică prin care furnizorii POS aplică propriul lor curs valutar, care este de obicei mai puțin avantajos decât cel oferit de Revolut. De aceea, este recomandat să selectezi întotdeauna plata în moneda locală a țării în care te afli.
Pentru a activa funcții internaționale trebuie să intre în aplicație, în secțiunea „Carduri”. Se poate întâmpla ca uneori opțiunea să fie dezactivată implicit. În ceea ce priveşte retragerile de numerar, este recomandat să apelezi la bancomate care nu percep taxe adiționale, verificând în avans opțiunile locale. Pentru a evita comisioanele din week-end, folosește aplicația pentru a schimba valuta necesară în avans, apoi poţi depozita fondurile în contul tău Revolut.
Citește și Dragoste cu năbădăi: Italian de 57 de ani, păcălit cu 33.000€ de o româncă pe internet!