- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cea mai agresiva banca pe creditare a acordat zero credite persoanelor fizice in primul trimestru

25 Mar, 00:01 • gecad.net
Volksbank Romania, cea mai agresiva banca pe segmentul creditarii, nu a mai oferit din decembrie credite de nevoi personale fara garantie sau cu garantie reala pentru persoanele fizice.
Cea mai agresiva banca pe creditare a acordat zero credite persoanelor fizice in primul trimestru

Ofiterii de credit ai Volksbank sustin ca sucursalele asteapta in prezent noile norme de creditare ale bancii, care vor fi in conformitate cu reglementarile emise de BNR.

Informatiile au fost confirmate de directorul de marketing al bancii, Alin Merer, care a declarat pentru DailyBusiness.ro ca banca a pregatit noile norme de creditare pe care le va inainta bancii centrale in aceasta saptamana. El a mai mentionat ca se asteapta ca in circa 2-3 saptamani banca sa relanseze creditarea pe acest segment.

Conform datelor comunicate de ofiterii de credit clientilor, banca acorda in continuare credite persoanelor juridice, in conditiile in care firmele nu figureaza cu restante la plata datoriilor catre stat si pot oferi garantii reale pentru creditele contractate.

Volksbank a fost anul trecut banca locala cu cea mai rapida ascensiune din sistemul bancar, la finele anului aceasta urcand in top trei bancar dupa total active, in conditiile in care in 2007 se afla pe locul 8. Valoarea activelor raportate de banca la finele lui 2008 a fost de 5,3 miliarde euro.

Dupa o crestere agresiva pe creditare in 2008, reprezentantii bancii anuntasera la finele lunii februarie, cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare pentru anul trecut, ca principalul produs de finantare al bancii in 2009 nu va mai fi imprumutul ipotecar, ca anul anterior, ci overdraftul (imprumutul pe card).

Acestia au mentionat totodata ca banca are in vedere inasprirea conditiilor de creditare.

Volksbank Romania a avut anul trecut un raport credite / depozite, la sold, de 500%.