- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vești bune pentru șoferii mașinilor electrice! Experții în inteligența artificială au anunțat că lucrează la noi măsuri. Care sunt următoarele îmbunătățiri

10 Apr, 08:54 • Lupu Alexandra
Mașinile electrice sunt cu un pas mai aproape de SF! Experții în inteligența artificială au confirmat că lucrează la implementarea unor noi măsuri.
Vești bune pentru șoferii mașinilor electrice! Experții în inteligența artificială au anunțat că lucrează la noi măsuri. Care sunt următoarele îmbunătățiri

Nu mai este un secret că inteligența artificială (AI) va juca un rol important în combaterea schimbărilor climatice. Ralf Herbrich confirmă că experții lucrează la ora actuală pentru a implementa noi măsuri la nivelul mașinilor electrice, totul pe baza propunerilor aduse de AI, relatează stiripesurse.ro.

Mașinile electrice vor fi dotate cu inteligența artificială

Herbrich este un expert în inteligența artificială, la Institutul Hasso Plattner din Potsdam. Cercetătorul a confirmat în urmă cu puțin timp că inteligența artificială va deveni o componentă de bază pentru mașinile electrice, având în vedere că aceasta contribuie la combaterea schimbărilor climatice și la promovarea electro-mobilității.

Herbrich a precizat că lucrează deja de mult timp la diferite măsuri prin care bateriile mașinilor electrice să aibă o durată îndelungată, totul prin AI. Conform cercetătorului, acest lucru ar îmbunătăți impactul autovehiculelor asupra mediului înconjurător. Cercetătorul german precizează că inteligența artificială prezintă beneficii importante, în ceea ce privește viața mai sustenabilă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Dacia Duster, în topul celor mai bune mașini 4×4! Mașina românească este considerată „suficientă pentru a aborda zonele sălbatice”

Așadar, sistemele de control bazate pe AI ar putea ajuta bateriile mașinilor electrice să aibă o durată de funcționare mai lungă. În prezent, algoritmii sunt responsabili de procesele de încărcare și descărcare a celulelor individuale din interiorul bateriilor, tocmai pentru ca acestea să funcționeze în condiții de siguranță. Însă, în viitorul apropiat, algoritmii vor putea extinde durata de viață a bateriilor, totul prin distribuirea selectivă a sarcinii electrice, așa cum explică specialistul.

Mașini electrice
Mașini electrice

„Sunt computere foarte mici care rulează aceste programe”, precizează expertul în AI. Dacă este îmbunătățită durata de viață a bateriilor pentru mașinile electrice, acest lucru înseamnă că se va extrage mai puțin litiu, dar mai mult decât atât, tot mai puține obiecte din această categorie vor fi fabricate.

„În această perioadă, lucrez la începutul acestui proces”, spune cercetătorul german. Herbrich a precizat că, pentru ca astfel de măsuri să fie implementate și să aducă rezultatele dorite, este nevoie de mai mulți ani de cercetare științifică.

Expertul a înființat un departament de inteligentă artificială în cadrul Institutului Hasso Plattner și al Universității din Potsdam încă din 2022. Herbrich are 48 ani și se concentrează în lucrările sale pe principiile sustenabilității. Înainte de a începe acest parcurs profesional, expertul german a lucrat în companii importante, precum Facebook, Amazon, Microsoft sau Zalando.

Vezi și: Cele mai bune oferte pentru mașini electrice! Câți bani scutești dacă te folosești de Programul Rabla Plus