- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Criza creditarii loveste: Prestigios targ financiar, anulat din lipsa de participanti

18 Sep, 14:43 • gecad.net
Editia din acest an a Finfair, un targ anual care prezinta ofertele de creditare ale bancilor, consultantilor financiari si pe cele ale dezvoltatorilor imobiliari, a fost amanata pe termen nelimitat, din cauza lipsei de participanti, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentanti Finmedia, compania organizatoare.
Criza creditarii loveste: Prestigios targ financiar, anulat din lipsa de participanti

Targul constituie una dintre cele mai prestigioase manifestari in domeniu, care imbina prezentarea de oferte imobiliare si de creditare cu organziarea de evenimente cu specific financiar.

Unul dintre evenimentele de la targ il reprezinta o „cafenea de afaceri”, care ii reunea pe Mugur Isarescu, guvernatorul bancii centrale, importanti conducatori de banci, si analisti financiari.

Pentru companiile organizatoare, o manifestare de acest gen aduce de regula castiguri de cel putin cateva zeci de mii de euro, in conditiile in care inchirierea unui stand la acest tip de eveniment costa cateva mii de euro.

Targul, care ar fi ajuns anul acesta la cea de-a saptea editie, si care urma sa se tina in perioada 18-20 septembrie la World Trade Center, a fost amanat in ultimul moment.

„Am fost anuntati in ultimul moment de mai multe banci ca nu doresc sa mai participe la eveniment, asa ca a trebuit sa luam decizia amanarii targului. Nu se stie inca daca el va mai fi organizat in acest an sau la inceputul lui 2010”, a spus pentru DailyBusiness.ro o reprezentanta a firmei organizatoare.

Anularea Finfair vine pe fondul unei crize acute a creditarii si pietei imobiliare, in care majoritatea bancilor si dezvoltatorilor imobiliari raporteaza scaderi dramatice ale vanzarilor.