- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Croitoru, BNR: Companiile ar trebui sa se concentreze mai mult pe eficienta decat pe perspective macroeconomice

23 Sep, 11:26 • gecad.net
Preocuparea companiilor locale pentru evolutia somajului si a indicatorilor macroeconomici ar trebui diminuata, in conditiile in care acestea ar trebui sa se focuseze mai mult pe eficientizarea serviciilor si satisfacerea clientilor, considera Lucian Croitoru (foto), consilier in cadrul BNR.
Croitoru, BNR: Companiile ar trebui sa se concentreze mai mult pe eficienta decat pe perspective macroeconomice

„Romania are o moneda stabila, inflatia merge in jos, deficitul de cont curent s-a redus, ceea ce indica faptul ca Romania este o piata destul de stabila”, a spus Croitoru miercuri, in cadrul unui seminar economic.

In schimb, a atras atentia acesta, costul si calitatea serviciilor puse la dispozitie de companii pot fi mult imbunantatite.

La nivelul bancilor locale, costurile ar putea fi mult diminuate, in conditiile in care exista diferente mari intre tarifele acestora si cele de pe piata europeana sau din Statele Unite ale Americii.

Reprezentantul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a mai comentat ca urmatoarele doua luni vor fi critice pentru Romania.

„Daca lupta politica va conduce la cresterea deficitului public, atunci vom avea o problema. In schimb, tinand cont supravegherea FMI este destul de ferma, am putea evita acest pericol”, a spus Croitoru.

El a mentionat ca in 2010, cand lupta politica se va reduce, guvernantii vor avea posibilitatea sa implementeze masuri dure spre binele economiei.