- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cursul ar putea ajunge la 4,25 lei/euro in urmatoarele zile

21 Aug, 12:14 • gecad.net
Moneda nationala a scazut puternic zilele trecute, ajungand joi la curs oficial de 4,2310 lei/euro, iar dobanzile mici de pe piata interbancara ar putea conduce la o depreciere suplimentara a leului, pana la 4,25 lei/euro, a comentat pentru DailyBusiness.ro Narcis Noaghe, dealer in cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR).
Cursul ar putea ajunge la 4,25 lei/euro in urmatoarele zile

Acesta a mentionat ca scaderea dobanzilor interbancare, de la 9% pe an, cat erau joi, pana la 5,5% pe an, vineri, este cauzata de faptul ca bancile se afla in ultimele zile de constituire a rezervelor minime obligatorii, iar lichiditatea din piata este mare.

Randamentele mici oferite de banci pentru leu nu incurajeaza investitiile in moneda nationala.

„Cursul ar putea fluctua, dar intr-un interval restrans, de 4,20-4,25 lei/euro, zilele urmatoare”, a declarat Noaghe.

Un alt factor care pune presiune pe deprecierea leului este contextul international, au comentat analistii ING Bank Romania. Astfel, leul depinde de evolutia burselor europene si asiatice, precum si de datele financiare care apar la nivelul pietelor din intreaga lume.

Evolutia slaba a burselor din ultimul timp a crescut aversiunea fata de risc a investitorilor din zona Europei Centrale si de Est, ceea ce conduce la deprecierea monedelor din zona in raport cu euro.