- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Dealer: Daca e rost de-o depreciere mai mare a leului, atunci va fi la anul

07 Oct, 18:13 • gecad.net
Banca centrala pare a apara in prezent nivelul de 4,3 lei/euro, iar sprijnul sau se va mentine cel putin pana la finele anului, a declarat pentru DailyBusiness.ro un dealer din piata.
Dealer: Daca e rost de-o depreciere mai mare a leului, atunci va fi la anul

Acesta a mentionat ca, luand in calcul modul in care evolueaza in acest moment piata monetara, leul nu va ajunge curand sa sparga pragul de 4,3 lei/euro, ce pare a fi aparat de banca centrala.

„Daca situatia din plan politic se inrautateste sau va exista un atac speculativ asupra leului, ma astept ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa ii tina piept cel putin pana la finele anului, asa cum ne-a obisnuit anii anteriori, cand deprecierile consistente s-au produs in primele luni ale anului urmator”, a comentat dealerul.

Potrivit acestuia, nivelul de depreciere ce ar putea fi ingaduit de BNR ar putea ajunge cel mult la 4,35 sau 4,4 lei/euro.

Parerile privind evolutia leului spre finalul anului sunt diferite in randul analistilor financiari. Astfel, in timp ce reprezentantii Raiffeisen Bank Romania mizeaza pe o apreciere a monedei fata de euro, pana la 4,15 lei/euro, cei ai ING Bank si UniCredit vad o depreciere pana la 4,5 lei/euro.