- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Gelin, seful BRD, despre predarea mandatului: Va parasesc cu emotie

14 Dec, 13:33 • gecad.net
"Din punct de vedere sentimental, parasesc Romania cu emotie si nostalgie. Nu consider terminata misiunea mea in cadrul bancii, la BRD este mereu cate ceva de dus la capat", a spus Patrick Gelin (foto), presedinte si director general al BRD-Groupe Societe Generale.
Gelin, seful BRD, despre predarea mandatului: Va parasesc cu emotie

Gelin va parasi functia de la 1 ianuarie 2010, urmand sa fie inlocuit de Guy Poupet. Retragerea lui Gelin a fost anuntata luna trecuta.

Gelin a mentionat ca unul dintre cele mai dificile momente ale mandatului l-a reprezentat criza economica. O alta provocare careia a trebuit sa-i faca fata a fost migrarea sistemului informatic catre o noua formula.

Acesta a mai spus ca dupa plecarea sa din fruntea BRD va pastra anumite functii non-executive in cadrul Societe Generale.

2010 nu va veni cu schimbari esentiale pe partea de creditare

Anul 2010 nu va aduce imbunatatiri majore pe segmentul creditarii, in sensul reluarii acesteia intr-o maniera sustenabila, deoarece cererea este extrem de redusa, a declarat Patrick Gelin, presedintele si director general al BRD-Groupe Societe Generale.

„Va trebui sa treaca o perioda de 2-3 ani pana cand se va reconstrui capacitatea de cerere pentru persoanele fizice”, a mai spus Gelin, mentionad ca, in afara programului „Prima Casa”, la nivelul creditelor imobiliare cererea a fost extrem de scazuta.

De asemenea, si cererea de la nivelul firmelor este scazuta, marile corporatii si-au amanat investitiile, iar IMM-urile sunt intr-o situatie foarte dificila si necunoscand viitorul afacerii lor, nu mai apeleaza la credite.

Gelin este de parere ca creditele in lei nu se vor ieftini foarte mult in 2010, deoarece BNR se va teme sa diminueze mult dobanda cheie, pentru ca leul sa nu se deprecieze.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) BRD-Groupe Societe Generale l-a ales luni pe Guy Poupet in functia de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al bancii, pentru un mandat de patru ani.

La sedinta au fost prezenti actionari reprezentand 90,1% din capitalul social al bancii, se arata intr-un comunicat al bancii.

Poupet a fost ales pentru un mandat de patru ani, incepand cu data de 1 ianuarie 2010, ca urmare a renuntarii la mandat de catre Patrick Gelin.