- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou record pentru preţul aurului în România. Care a fost cotaţia BNR pentru vineri 12 aprilie 2024

12 Apr, 18:03 • Cornel Ghimeșan
Prețul aurului a atins un nou record în România, înregistrând o creștere semnificativă într-o singură zi. Aurul este considerat cel mai vechi activ de refugiu din lume şi a înregistrat o creștere semnificativă în ultima perioadă.
Un nou record pentru preţul aurului în România. Care a fost cotaţia BNR pentru vineri 12 aprilie 2024

Un nou record pentru preţul aurului în România. Prețul aurului a crescut cu 12,6494 lei într-o singură zi, ajungând la 359,6861 lei pentru un gram de aur, transmite BNR.

Un nou record pentru preţul aurului în România

Aceasta reprezintă o creștere de 3,64% față de valoarea anterioară. Comparativ cu cel mai mic curs din ultimii 16 ani, prețul actual al aurului este de aproximativ şase ori mai mare. Acest lucru subliniază creșterea semnificativă înregistrată în ultima perioadă.

Aurul este considerat cel mai vechi activ de refugiu din lume și a înregistrat o creștere semnificativă în ultima perioadă. Tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu și cererea puternică din partea băncilor centrale au contribuit la această creștere.

Citeşte şi: Scumpiri pe bandă rulantă în farmacii. Românii nu mai fac față creșterii de prețuri

Prognozele indică o continuare a cererii ridicate pentru aur, mai ales în contextul unei posibile prelungiri a conflictelor geopolitice și a unei politici monetare mai puțin restricționiste în SUA. Reducerile de dobândă anunțate de Rezerva Federală au avut un impact pozitiv asupra prețului aurului. Aceasta a făcut aurul să devină o opțiune mai atractivă pentru investitori în comparație cu alte modalități de plasament.

Citeşte şi: Creștere de 12% a vânzărilor de mașini electrice și hibride în martie. „Creşterea a încetinit, dar există elemente pozitive”

Aceste evoluții recente arată o creștere semnificativă a interesului pentru aur ca activ de refugiu și o tendință ascendentă în prețurile acestuia, în contextul unor condiții economice și geopolitice incerte.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult