- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Isarescu: In T4 economia a franat brusc

18 Feb, 14:53 • gecad.net
In trimestrul al patrulea din 2008, economia romaneasca a franat brusc, in special din cauza scaderii creditarii, "dar inca nu cunoastem impactul acestei incetiniri", a spus miercuri Mugur Isarescu (foto), guvernatorul BNR.
Isarescu: In T4 economia a franat brusc

Isarescu a spus ca in conditiile in care nu se cunoaste nivelul produsului intern brut (PIB) pe T4, nu se poate calcula nici procentul deficitului de cont curent raportat la PIB.

Acesta a mentionat ca banca centrala a luat in calcul diverse scenarii ale parcursului economiei in ultimul trimestru din 2008, precizand ca „in cel mai rau caz, deficitul de cont curent s-a situat la 12,5% din PIB in 2008, in timp ce in cea mai buna situatie, deficitul a reprezentat un procent de 12,1-12,2% din PIB”.

Guvernatorul a mentionat ca, in termeni absoluti, deficitul de cont curent inregistrat anul trecut a fost egal cu cel din 2007, respectiv 16 miliarde euro, ceea ce a contrazis previziunile analistilor externi, care anticipau pentru acest indicator atingerea unui nivel de18% din PIB, cu mult peste cel inregistrat in anul anterior.