- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Kiwi Finance: Am scazut tinta pe vanzari, dar pastram planurile de extindere pentru 2008

16 Dec, 14:27 • gecad.net
Brokerul de credite Kiwi Finance a revizuit in scadere estimarea privind volumul creditelor pe care le va intermedia pana la finele anului, de la 200 mil. euro, cat preconiza in septembrie, la 180 mil. euro, a spus marti Anca Bidian, presedintele companiei.
Kiwi Finance: Am scazut tinta pe vanzari, dar pastram planurile de extindere pentru 2008

In 2007, compania a intermediat imprumuturi in valoare de aproximativ 168 milioane de euro, ceea ce a situat-o in pozitia de lider de piata, potrivit datelor proprii.

„La finele lui noiembrie, aproape am atins tinta de vanzari pentru anul in curs. Nu avem in vedere revizuirea planurilor de extindere. Ne vom dezvolta atat prin forte proprii, cat si in sistem de franciza”, a declarat Anca Bidian.

In prezent, compania detine 9 sucursale, iar planurile de extindere pentru 2008 vizau completarea retelei cu 5 francize.

Bidian a precizat ca pana in prezent, brokerul a primit 50 de cereri din partea unor persoane care ar dori sa colaboreze in sistem de franciza cu Kiwi Finance.

Conform presedintelui companiei, valoarea medie a creditelor intermediate a scazut in primele 9 luni ale anului 2009 fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Astfel, valoarea medie a creditelor de nevoi personale fara garantie a scazut in acest interval de la 8.000 la 5.000 de euro, iar cea a creditelor ipotecare – de la 70.000 la 40.000 de euro.

Bidian a mentionat ca de la inceputul anului, dobanzile la credite au fost majorate de banci cu procente cuprinse intre 10 si 50%, fata de nivelurile practicate anul anterior. „Pentru 2009, ma astept insa la o scadere a dobanzilor la credite”, a completat aceasta.

Presedintele Kiwi Finance a mai spus ca in perioada octombrie-noiembrie 2008, creditarea a incetinit din cauza faptului ca bancile au trecut printr-o perioada de tranzitie, fiind ocupate cu implementarea noilor norme de creditare.

Tocmai de acceea, compania si-a sfatuit clientii care doreau sa solicite credite la banci in primele 3 saptamani din noiembrie sa amane depunerea dosarelor de creditare pana la finele lunii. Cererea de imprumuturi din partea clientilor nu a scazut in acest an, fata de 2007, conform datelor companiei.