- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Lipomin si-a propus dublarea productiei de apa dupa achizitionarea companiei Herculane

17 Jul, 14:39 • Redactia DailyBusiness
Compania de imbuteliere a apei Lipomin urmareste dublarea productiei la 150 de milioane de litri pe an, in urma intrarii in portofoliul sau a sursei Herculane, pe fondul unui trend ascendent al consumului de apa.
Lipomin si-a propus dublarea productiei de apa dupa achizitionarea companiei Herculane

Vanzarile de apa imbuteliata ale Lipomin, combinate cu cele ale Carpatina, companie pe care a preluat-o in 2006, au fost anul trecut in valoare de 10 miloane de euro, ridicandu-se la 74 de milioane de litri de apa. Lipomin estimeaza dublarea vanzarilor, in urma completarii portofoliului de produse cu apa minerala naturala plata Carpatina Plata.

Lipomin a achizitionat la inceputul lunii iunie compania Herculane Water, in urma unei investitii de pana la 17 milioane de euro. Investitia a fost considerata una strategica pentru companie, urmarind diversificarea gamei de produse a companiei, a declarat Mihai Bratu, presedintele Lipomin, care are sub administrare societatea Carpatina.

Carpatina a intrat in portofoliul Lipomin in urma achizitionarii pachetului majoritar de actiuni, in februarie 2006. Carpatina si Lipomin detin o cota de 7% din piata romaneasca a apei minerale la pet.