- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Marcel Ciolacu face prima promisiune în numele Guvernului. Ce are de gând să facă liderul PSD, atunci când va ajunge premier

08 May, 14:58 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu își asumă primul angajament în numele Guvernului! Iată ce planuri are liderul PSD.
Marcel Ciolacu face prima promisiune în numele Guvernului. Ce are de gând să facă liderul PSD, atunci când va ajunge premier

Marcel Ciolacu face prima promisiune în numele Guvernului! Concret, liderul PSD a anunțat că va reactiva o schemă de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice, informează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu, primele promisiuni

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu reprezentanții industriei de film din România, moment în care a făcut prima promisiune în numele Guvernului. Mai exact, liderul PSD i-a asigurat pe responsabili că Executivul se va implica serios în cele ce urmează în finanțarea cinematografiei, prin reactivarea unei scheme de finanțare.

În continuare, Marcel Ciolacu a relatat că vor fi achitate toate sumele rămase restante în urma acțiunilor total inoportune realizate de USR, care, conform spuselor lui, nu a făcut nimic altceva decât să blocheze o imagine extraordinară pentru România, conturată chiar prin industria cinematografică. Din acest punct de vedere, liderul PSD a punctat că este timpul ca și România să redevină în prim-plan, având în vedere că toate țările din jur au astfel de mecanisme, prin care susțin industria în cauză, dar și prin care atrag producători de film de prestigiu.

Vezi și: Se numără zilele până la cea mai mare schimbare de pe scena politică din România! Nicolae Ciucă anunță ce schimbări aduce rotativa guvernamentală. „Pornim discuţiile de la respectarea acestui protocol”

„Astăzi am stabilit împreună cu cei mai puternici reprezentanți ai industriei de film din România toate detaliile pentru repornirea schemei de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice.

Vom plăti toate sumele rămase restante în urma acțiunilor total inoportune din trecut ale miniștrilor USR, care n-au avut de făcut altceva la guvernare decât să blocheze o sursă de imagine extraordinară pentru România.

Toate țările din jurul nostru au astfel de mecanisme prin care să atragă producătorii de film de prestigiu. Este timpul ca și România să revină în prim-plan și să reînceapă să investească în industria cinematografică”, scrie Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu va deveni premier la finalul lunii acesteia, atunci când se va finaliza rotativa guvernamentală. Așadar, liderul PSD va ocupa poziția lui Nicolae Ciucă, despre care mai multe surse au relatat că va rămâne, de asemenea, în fruntea Guvernului, în a treia funcție de vicepremier, care urmează să fie creată. Odată cu rocada guvernamentală, se anunță mari schimbări pe scena politică din România.

Citește și despre: Răsturnare de situație în rotativa guvernamentală. Se înființează funcție specială pentru Nicolae Ciucă, după ce acesta nu va mai fi premierul României