- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se numără zilele până la cea mai mare schimbare de pe scena politică din România! Nicolae Ciucă anunță ce schimbări aduce rotativa guvernamentală. „Pornim discuţiile de la respectarea acestui protocol”

08 May, 13:03 • Lupu Alexandra
Nicolae Ciucă, declarații inedite despre rotativa guvernamentală. Premierul României spune ce se va întâmpla pe scena politică din țară.
Se numără zilele până la cea mai mare schimbare de pe scena politică din România! Nicolae Ciucă anunță ce schimbări aduce rotativa guvernamentală. „Pornim discuţiile de la respectarea acestui protocol”

A început numărătoarea inversă până la rotativa guvernamentală! Nicolae Ciucă a dat declarații de interes astăzi, 8 mai, despre marile schimbări care vor avea loc pe scena politică, informează ziare.com.

Nicolae Ciucă, despre rotativa guvernamentală

Se numără zilele până când va avea loc rotativa guvernamentală, măsura care va aduce cele mai mari schimbări pe scena politică! Nicolae Ciucă a dat mai multe declarații în decursul zilei de astăzi, atunci când a confirmat că negocierile pentru rocadă au la bază respectarea protocoalelor. În cele din urmă, el a menționat că pot exista modificări. Totodată, premierul confirmă că vor exista schimbări în ceea ce privește actualii membri ai Cabinetului.

„Cu certitudine vor fi modificări inclusiv la actualii membri ai Cabinetului şi totodată trebuie să menţionez că există, în momentul în care va prelua funcţia de premier domnul preşedinte Ciolacu, decizia dumnealui asupra a ceea ce înseamnă numirea.

Discuţiile, ştiţi foarte bine, sunt între liderii partidelor, la nivelul partidelor, fiecare listă de membri în Guvern trebuie aprobată în Biroul Politic Naţional şi ulterior, ultimul cuvânt îl are premierul”, a spus Ciucă.

Vezi și: Lista miniștrilor care pleacă din Guvern după rotativa guvernamentală. Președintele Iohannis intervine în rocadă și spune cine ar trebui să conducă Ministerul Finanțelor

Întrebat despre cât se va respecta protocolul coaliției în privința portofoliilor, Nicolae Ciucă a spus că există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate, având în vedere că vorbim despre o coaliție politică. Totodată, președintele PNL a precizat că toți liderii coaliției sunt de acord cu respectarea protocolului.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

„Pornim discuţiile de la respectarea acestui protocol, aşa am discutat de fiecare dată, toţi liderii de coaliţei sunt de acord.

Sigur, fiind vorba de o coaliţie politică, există posibilitatea ca anumite chestiuni să fie modificate”, afirmă Ciucă.

Întrebat despre prezența lui Mihai Tudose în viitorul Guvern, Nicolae Ciucă a spus: „În primul rând, nu am discutat absolut deloc vreun nume, cu atât mai puţin a domnului Tudose, este decizia PSD pe cine va propune şi va nominaliza”. Totodată, despre noul post de viceprimar pentru PNL, premierul României a confirmat că urmează să se poarte o discuție în coaliția de guvernare despre acest subiect.

În legătură cu ceea ce urmează să facă mai departe, Ciucă a ținut să menționeze că nu este cazul să se facă speculații. Totodată, a precizat că „mai este până pe 26”, întrebat dacă va prezenta în această săptămână noul Guvern.

Citește și despre: Răsturnare de situație în rotativa guvernamentală. Se înființează funcție specială pentru Nicolae Ciucă, după ce acesta nu va mai fi premierul României