- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Nexia: Impozitul forfetar va produce coagulari de firme si migrarea companiilor mari

15 Apr, 12:06 • gecad.net
Impozitul forfetar va determina o mare parte din firmele de mici dimensiuni sa recurga la fuziuni, asa incat aceasta taxa sa devina mai suportabila pentru ele, au declarat miercuri reprezentantii Nexia Romania.
Nexia: Impozitul forfetar va produce coagulari de firme si migrarea companiilor mari

Totodata, acestia au mentionat ca o alta consecinta a impozitului ar putea fi migrarea companiilor mari catre state cu regimuri fiscale mai permisive, pentru a nu mai suporta costurile mari presupuse de acest impozit.

O alta varianta la care ar putea recurge microintreprinderile pentru a evita impozitul forfetar ar fi sa se transforme in persoane fizice autorizate.

„Exista insa riscul ca, pentru anul 2009, costurile presupuse de aceasta transformare sa le depaseasca pe cele prezentate de impozitul forfetar”, a declarat Luminita Ristea, managing partner Consulting R Group, firma membra a Nexia.

Nexia Romania este membra a retelei globale de consultanta Nexia International, care cuprinde firme de contabilitate, audit, consultanta fiscala si de afaceri si care este prezenta in peste 100 de tari.