- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Oficial MF: Taxele si impozitele sunt achitate in proportie de 70%

26 Feb, 13:46 • gecad.net
Gradul de colectare al taxelor si impozitelor de catre Administratia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este de in prezent de 70%, in timp ce in tari precum Olanda si Suedia, acest procent trece de 99%, a declarat joi Dragos Doros, director al directiei generale legislatie - impozite directe, din cadrul Ministerului Finantelor.
Oficial MF: Taxele si impozitele sunt achitate in proportie de 70%

Pentru a reusi sa imbunatateasca gradul de indatorare, autoritatile nu vor recurge la controle excesive, ci vor pune accentul pe verificarea segmentului de unde provin cele 30 de procente de taxe necolectate, a mentionat acesta, in cadrul seminatului pe teme fisclae Tax-EU.

Declaratiile oficialului MF au fost o replica la afirmatiile mai multor reprezentanti ale unor firme de consultanta financiara, care au mentionat ca, pe fondul crizei si al carentei de lichiditati la nivelul domeniului public, s-a observat o crestere a numarului de controale fiscale.

„Am avut situatii in care comportamentul din teritoriu al organelor fiscale a fost cu totul diferit fata de acum un an”, a declarat Mihaela Mitroi, partener in cadrul Pricewaterhouse Coopers.

Consultantii au subliniat ca in perioada crizei, companiile trebuie sa fie mult mai atente la alcatuirea documentelor cu incidenta fiscala, deoarece este posibil ca autoritatile din domeniu sa incerce sa largeasca baza impozabila, asa incat sa incaseze fonduri mai mari, sau sa evite sa recunoasca deductibilitatea anumitor cheltuieli.