- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Portretul robot al rau-platnicului: Tanar de 18-20 ani, din Giurgiu

11 Mar, 13:05 • gecad.net
Portretul robot al rau-platnicului in Romania este: tanar, cu varsta cuprinsa intre 18 si 20 ani, care locuieste in judetul Giurgiu, a spus miercuri Serban Epure, directorul general al Biroului de Credit (BC).
Portretul robot al rau-platnicului: Tanar de 18-20 ani, din Giurgiu

Acesta a mentionat ca Biroul de Credit a realizat o statistica a restantelor romanilor repartizata pe judete si pe nivelul de varsta, numarul restantelor fiind ponderat cu numarul creditelor acordate de banci pe respectivele esantioane.

Potrivit calculelor BC, in urma acestei noi metode de calcul a rezultat ca romanii cei mai indatorati nu sunt cei din Capitala, cum era anterior, ci cei din Giurgiu.

Conform lui Epure, numarul rapoartelor de credit cerute de banci de la BC in vederea acordarii de imprumuturi (pentru a vedea istoricul de creditare al solicitantului de imprumut) a scazut cu 40% in februarie 2009 fata de februarie 2008, ceea ce denota diminuarea drastica a creditarii.

Directorul Biroului de Credit a mai spus ca in primele doua luni ale acestui an s-a observat o crestere mult mai accelerata a numarului restantelor raportate de banci, in comparatie cu avansul creditarii.

Valoarea restantelor la credite este de 1,5% din soldul total, a mai spus Epure.