- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen: Vom oferi credite in special clientilor \”de casa\”

25 Jun, 00:04 • gecad.net
Raiffeisen Bank se va concentra in special pe creditarea clientilor "de casa" ai bancii, adica aceia care au "o relatie completa cu banca", a spus miercuri Razvan Munteanu, vicepresedinte responsabil cu activitatea de retail in cadrul Raiffeisen Bank.
Raiffeisen: Vom oferi credite in special clientilor \de casa\

Acesta a mentionat ca prin „clienti de casa” intelege acele persoane fizice sau juridice care apeleaza la oferta de economisire a bancii, precum si cele care deruleaza fondurile de salarii si cifrele de afaceri prin intermediul Raiffeisen.

Potrivit lui Razvan Munteanu, banca a reusit sa acorde lunar cateva mii de credite, in ultimul timp. El a precizat insa ca cererea pentru imprumuturi a scazut mult, in special pe fondul informatiilor negative aparute la nivelul pietei cu privire la criza economica, si care au facut potentialii debitori sa devina mult mai precauti.

Pe de alta parte, a mentionat Munteanu, cresterea dobanzilor la pasive i-a determinat pe clienti sa se mute spre aceste produse.

„Daca anul trecut vorbeam de o diversificare a structurii de investitii prin intermediul bancii, in momentul de fata interesul pentru alte instrumente (in afara depozitelor – n.r.) a scazut, in conditiile in care exista un interes mult mai mare pentru depozite, care genereaza un randament ridicat”, a spus Munteanu.