- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Saptamana grea pentru leu, care va fluctua intre 3,7 si 3,8 lei/euro

18 Mar, 11:16 • gecad.net
Leul va continua sa fluctueze, in functie de apetitul pentru risc al investitorilor la nivel global, intre 3,7 lei/euro si 3,8 lei/euro.
Saptamana grea pentru leu, care va fluctua intre 3,7 si 3,8 lei/euro

Moneda nationala va evolua sub influenta rezultatelor negative ce sunt asteptate la nivelul pietei americane si a datelor pozitive referitoare la zona euro, anticipeaza analistii ING Bank Romania.

Anticipata scadere a dobanzii de referinta de catre Fed, sistemul central de banci americane, anuntata pentru marti, si datele pozitive referitoare la zona euro vor exercita presiuni de apreciere asupra monedei nationale.

Totodata, anuntarea, saptamana aceasta, a rezultatelor financiare ale celor mai mari banci de pe piata americana, care se anticipeaza ca vor fi negative si probabil mult sub asteptari, pun presiuni de depreciere pe leu, releva cel mai recent raport saptamanal al ING Bank Romania.

La randul lor, analistii Raiffeisen Bank estimeaza, in cel mai recent raport saptamanal asupra pietelor financiare, ca leul va urma in aceste zile trendul regional. Orice deteriorare a sentimentului investitorilor cu privire la pietele din regiune conduce la scaderea leului, in timp ce imbunatatirea perspectivei acestora asupra zonei ar putea conduce la aprecierea leului.

Analistii Raiffeisen estimeaza ca rata anuala a inflatiei va atinge un maxim de 8,4-8,5% in martie, ceea ce va determina banca centrala sa creasca dobanda de politica monetara la 9,5% fata de 9% cat este in prezent. Valoarea maxima a ratei dobanzii din acest an va fi 9,5-10%, anticipeaza analistii bancii.