- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Schreiner, Volksbank: La finele primelor 9 luni am obtinut un profit inainte de taxe de 41,6 mil. euro

04 Nov, 14:22 • gecad.net
Volskbank Romania a obtinut la sfarsitul primelor noua luni un profit inaintea taxelor de 41,6 mil. euro, calculat conform standardelor IFRS, a spus miercuri Gerald Schreiner, CEO-ul bancii.
Schreiner, Volksbank: La finele primelor 9 luni am obtinut un profit inainte de taxe de 41,6 mil. euro

Banca anticipeaza ca va raporta pentru acest an un castig de 45-48 mil. euro, dupa ce anterior a anuntat o tinta de profit brut pentru intregul an de 42 mil. euro.

Anul trecut, profitul inainte de impozitare al Volksbank Romania a avansat cu 54%, pana la 37,8 mil. euro.

Pe de alta parte, conform standardelor romanesti de contabilitate, banca a inregistrat pierderi in primele noua luni si ar putea inchide anul pe minus, potrivit lui Schreiner.

Activele bancii au totalizat la finele lunii septembrie 5,4 miliarde euro.

Volksbank Romania a inregistrat o usoara scadere la nivelul portofoliului de credite cu circa 2% in primele noua luni, fata de acelasi interval din 2008, a spus Schreiner pentru DailyBusiness.ro.

La nivelul depozitelor, banca a inregistrat o crestere usoara in perioada mentionata, de circa 2%.

Seful Volksbank a mentionat ca nu are informatii referitoare la pozitia ocupata de banca la nivel de sistem bancar, dupa valoarea totala a activelor, dar la finele primelor sase luni banca era a treia institutie din sistem.

Volksbank Romania a inregistrat in 2008 cea mai rapida crestere din punct de vedere a valorii totale a activelor, banca urcand de pe locul 8 pe pozitia a treia la finele anului.