- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Sindicat: Exista sesizari de la angajati ai Credit Europe Bank ca li s-a solicitat demisia pentru a nu li se face plati compensatorii

02 Mar, 13:50 • gecad.net
Un angajat al bancii locale Credit Europe Bank a cerut sprijinul Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci (FSAB), dupa ce banca ar fi decis sa il disponibilizeze solicitandu-i demisia, pentru a nu ii achita platile compensatorii ce i-ar fi revenit prin contractul de munca, a declarat Constantin Paraschiv, presedintele FSAB.
Sindicat: Exista sesizari de la angajati ai Credit Europe Bank ca li s-a solicitat demisia pentru a nu li se face plati compensatorii

Conform declaratiilor salariatului, situatia sa nu este singulara in banca, institutia solicitant demisia mai multor salariati, a spus Paraschiv.

In opinia lui Paraschiv, nu este posibil ca motivul pentru care banca doreste sa renunte la salariat sa fi fost incompetenta, deoarece atunci institutia ar fi avut la dispozitie mijloacele necesare pentru desfacerea contractului de munca.

„De regula salariatii trebuie sa stie ca, in conditiile in care sunt disponibilizati, trebuie sa li se comunice motivul pentru care se recurge la aceasta masura, iar daca acesta este restructurarea activitatii, atunci trebuie fie sa li se ofere un alt post in banca sau sa li se plateasca o suma compensatorie”, a declarat Constantin Paraschiv.

Acesta a mentionat ca, de regula, platile compensatorii constau in cate un salariu oferit pentru fiecare an de vechime in institutie.

Paraschiv a mai declarat ca pana in prezent, bancile ale caror sindicate sunt afiliate la FSAB, respectiv Bancpost, Romexterra, Raiffeisen Bank, nu au anuntat ca ar avea planuri de restructurari.

In mod normal, strategia de restructurare trebuie notificata FSAB cu 60 de zile inainte de a se lua masurile in cauza.

Reprezentantii Credit Europe Bank nu au putut fi contactati pana la publicarea acestui articol.