- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Tetik, Credit Europe Bank: Activele bancii au crescut cu 16% in T1

06 Jun, 11:32 • gecad.net
Activele Credit Europe Bank (Romania) au urcat in primul trimestru cu 16% raportat la finele lui decembrie 2007, pana la 1,5 miliarde euro, si pana la 1,75 mld. euro la finele lui mai, iar portofoliul de credite al bancii este unul solid, a declarat pentru DailyBusiness Omer Tetik, vicepresedintele bancii.
Tetik, Credit Europe Bank: Activele bancii au crescut cu 16% in T1

Depozitele atrase de la clienti insumau, la finele primelor trei luni, aproximativ 650 milioane de euro.

Omer Tetik nu a precizat valoarea creditelor la sold la finele primului trimestru, mentionand insa ca finantarile acordate prin imprumutul Credit Avataj Ipotecar urcasera in luna mai la 230 milioane de euro. Suma acopera atat valoarea creditelor ipotecare, cat si a celor imobiliare, de tipul Credit Avantaj Ipotecar.

Anul trecut, banca a introdus pentru acest produs o varianta de creditare cu 48 de luni perioada de gratie, care ofera clientilor posibilitatea accesarii unei valori mai mari a creditului, in baza aceluiasi venit eligibil. Ponderea finantarilor cu perioada de gratie era in mai de 20% din totalul imprumuturilor acordate prin Credit Avanataj Ipotecar.

In ciuda inaspririi conditiilor de pe pietele financiare ca urmare a crizei americane a creditelor neperformante, banca se bucura de un portofoliu solid de finantari ipotecare, sustine Omer Tetik.

„Pana in prezent, nu s-au inregistrat la creditele de investitii imobiliare restante relevante, adica restante mai mari de 60 de zile, totalul acestora reprezentand mai putin de 0,5% din portofoliu”, a mentionat acesta.