- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Top chirii 2023. Cât te costă să închiriezi o garsonieră în Iaşi, Timişoara, Cluj sau Bucureşti

27 Mar, 12:11 • Dobran Viorel
Potrivit analizei, diferenţa dintre chiriile solicitate în Timişoara şi Cluj-Napoca sau Bucureşti, se apropie de 30% în cazul garsonierelor şi depăşeşte 20% în cazul apartamentelor cu 2 şi 3 camere. Iată Top chirii 2023!
Top chirii 2023. Cât te costă să închiriezi o garsonieră în Iaşi, Timişoara, Cluj sau Bucureşti

Top chirii 2023. Timişoara este oraşul din România cu cele mai accesibile chirii, iar Capitala şi Clujul sunt cele mai scumpe oraşe pe piaţa chiriilor, potrivit unei statistici realizate de Imobiliare.ro.

Cele mai accesibile apartamente de închiriat pot fi găsite în Timişoara. Potrivit analizei, diferenţa dintre chiriile solicitate în Timişoara şi Cluj-Napoca sau Bucureşti, se apropie de 30% în cazul garsonierelor şi depăşeşte 20% în cazul apartamentelor cu 2 şi 3 camere. Cele mai scumpe chirii din ţară sunt în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Paradisul imobiliarelor: românii au început să-și cumpere apartamente departe de casă. NU pot fi executați silit, potrivit legii

Top chirii 2023.

Top chirii 2023. Potrivit datelor colectate de portalul de imobiliare, în marile oraşe ale ţării chiriile medii lunare se situează între 220 de euro şi 300 de euro pentru o garsonieră, între 350 de euro şi 450 de euro pentru un apartament cu două camere şi între 400 de euro şi 600 de euro pentru unul cu trei camere. Comparaţia a fost realizată în funcţiile de preţurile medii solicitate de proprietari în luna martie 2023.

Faţă de perioada similară a anului anterior, diferenţele ajung până la 21% în cazul garsonierelor din Constanţa. Cele mai mici evoluţii anuale au fost înregistrate în Timişoara şi Bucureşti.

Top chirii 2023: 270 de euro/garsonieră în Iaşi

Potrivit studiului, în Bucureşti, aşteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi la 600 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. În Braşov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 530 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. În Cluj-Napoca, preţurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 580 de euro pe lună pentru trei camere.

Prăbușirea pieței imobiliare rămâne un mit! Prețurile apartamentelor explodează în aproape toată țara

Top chirii 2023.  În Iaşi, particularii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 360 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. În Timişoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere şi 400 de euro pe lună pentru trei camere, au precizat realizatoriii studiului.

Top chirii 2023.

Top chirii 2023. Proiect de lege care elimină contribuţiile de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii

Deputaţii neafiliaţi, Ionel Dancă şi Antonel Tănase au iniţiat un proiect de lege care elimină contribuţiile de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii şi supraimpozitarea contractelor part-time.
„Alături de colegul meu Antonel Tănase, am iniţiat un proiect de lege, cu susţinerea colegilor parlamentari din Forţa Dreptei, pentru anularea majorărilor de taxe şi impozite introduse de coaliţia PSD – PNL în anul 2022. Forţa Dreptei este singurul partid liberal din Parlamentul României care apără în continuare iniţiativa privată, economia privată şi pe cei care mişcă lucrurile înainte şi fac posibilă dezvoltarea României. De aceea, credem că este absolut necesar ca toate majorările de taxe şi impozite introduse de coaliţia PSD – PNL în anul 2022 să fie anulate. Prin proiectul de lege iniţiat de parlamentarii Forţa Dreptei propunem revenirea la impozitul pe dividende de la 8% la 5%”, a explicat Ionel Dancă, marţi la Parlament.

Deputatul a mai precizat că o modificare pe care o prevede propunerea legislativă vizează eliminarea contribuţiilor de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii.
„Este o aberaţie să se impună contribuţii sociale de sănătate pe dividende, pe capital, ca şi cum dividendele ar merge la spital. Este o măsură aberantă introdusă de PSD şi pe care, de această dată, Guvernul PSD – PNL a reintrodus-o prin Ordonanţa 16 de anul trecut. Propunem eliminarea acelei aberaţii de supraimpozitare a contractelor part-time. Nicăieri în lume un angajat care munceşte 2 ore, 4 ore nu este obligat să plătească impozite şi contribuţii sociale la nivelul de 8 ore, adică mai mult decât a prestat. Propunem prin acest proiect anularea majorărilor de taxe locale pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, pentru că PSD şi PNL în primul rând a majorat salariile primarilor şi aleşilor locali, după care a majorat taxele locale pentru a face rost de bani pentru plata acestor salarii majorate pentru aleşii locali”, a completat Dancă.