- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Un turist american a fost uimit de un oraș din țara noastră: „Lasă scaunele și mesele afară și nu le fură nimeni. Cred că e timpul să venim în România”

04 Jun, 11:42 • Bocioacă Bianca
Un turist american din New York a rămas uimit de anumite aspecte ale orașelor din România. Vloggerul i-a îndemnat și pe alții să ne viziteze țara.
Un turist american a fost uimit de un oraș din țara noastră: „Lasă scaunele și mesele afară și nu le fură nimeni. Cred că e timpul să venim în România”

Christian Grossi, un turist american care postează vloguri din călătorile sale, a ajuns și în Timișoara. Acesta s-a arătat uluit încă de la bun început, atunci când a văzut cât de frumos este centrul orașului, dar fără oameni. Un alt aspect care l-a uimit a fost faptul că după închiderea teraselor, localurile din centrul orașului lasă mesele și scaunele pe stradă, peste noapte.

„Americanii nu vin în această țară și nu înțeleg de ce. Sunt în mijlocul orașului și nu mai e nimeni. E complet gol. Sunt într-un oraș ales aleatoriu în România. Uite ce se întâmplă aici: după ce închid terasele, ei lasă scaunele și mesele afară și nu le fură nimeni. Dacă ești în Statele Unite și îți lași scaunele și mesele afară, fără să le legi cu un lanț gros, zdravăn, vor fi furate și nu le vei mai vedea niciodată”, spune Christian, citat de stiridiaspora.ro.

Citește și: Motivul pentru care un turist american a luat decizia de a se întoarce în România de 4 ori: „Acesta nu e singurul motiv”

Turist american uimit de orașele din România

Turistul american a fost surprins și de servirea de la McDonald’ s, dar și de faptul că un local a lăsat afară, peste noapte, un pian. Christian spune că în SUA, toate aceste lucruri ar fi fost furate imediat.

„E imposibil ca acest lucru să fie real: au un Mc Donald’s drive through, dar pentru mers pe jos. Deci, practic vii la geam și comanzi ce vrei de la McDonald’s. Nici măcar nu ai nevoie de o mașină pentru asta. 

Doamne, nu-ți vine să crezi așa ceva: nu numai că lasă mesele și scaunele afară peste noapte, după ce închid localul, dar lasă și un pian. Tot afară! E un pian întreg și nu e legat cu nimic, nici cu lanțuri, cu nimic! Asta valorează o grămadă de bani. De ce nu ia nimeni pianul? Cred că sunt setat pe ce se întâmplă la New York, dar cineva cu siguranța ar fi furat pianul din următorul minut în care l-ai fi lăsat nesupravegheat. O să vă spun asta: cred că e timpul să venim în România”, a mai spus Christian.

@christian.grossi nothing could have prepared me for this place 🇷🇴 #fyp #tellme #stitch #traveltiktok #backpacking #romania ♬ original sound – Grossi

Citește și: Cât a ajuns să coste o porție de sarmale în Capitală! Preparatul tradițional l-a dat pe spate pe un turist american. „Bucureștiul este unul dintre cele mai cool orașe din lume”