- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Valoarea medie a creditului acordat pe cardul OTP este de 2.300 lei

16 Mar, 13:22 • gecad.net
Valoarea medie a unui imprumut acordat pe cardurile de credit emise de OTP Bank Romania este de 2.300 lei, conform declaratiilor facute luni de reprezentantii bancii.
Valoarea medie a creditului acordat pe cardul OTP este de 2.300 lei

Acestia au spus ca 30% din tranzactiile realizate prin intermediul cardurilor bancii sunt plati la comercianti, in timp ce restul de 70% il reprezinta retragerile de cash de la bancomate.

Banca are un procent mai bun in ceea ce priveste ponderea platilor la comercianti in totalul tranzactiilor decat media pietei, au declarat reprezentantii bancii, mentionand ca aceasta medie este de 15-20%.

Romania se afla cu acest procent de 15-20% sub media europeana, precum si sub media altor tari invecinate. De exemplu, Ungaria detine o pondere medie de 30-35% de plati efectuate la comercianti in totalul tranzactiilor cu cardul.

OTP Bank Romania are in prezent 120.000 de carduri emise, din care 10.000 sunt carduri de credit, iar restul de debit.

Banca vizeaza pentru acest an o crestere cu 20-30% a numarului de carduri.

Recent, banca a lansat o campanie de incurajare a platilor la comercianti, oferind premii saptamanale de 1.000 euro pentru cei care efectueaza plati de cel putin 50 lei pe saptamana si un premiu de 5.000 euro pentru intreaga campanie celor care efectueaza plati in valoare de cel putin 500 lei pe intreaga perioada de 8 saptamani in care se deruleaza campania.

Prin intermediul campaniei, reprezentantii bancii au declarat ca au in vedere activarea unui procent de 15-20% din cardurile inactive (folosite mai putin de o data pe luna) in prezent.