- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Voinea: CE a lucrat cu un dublu standard cand a interzis capitalizarea bancilor locale

19 Nov, 14:42 • gecad.net
Atunci cand Comisia Europeana (CE) nu a permis Romaniei sa capitalizeze bancile de stat a lucrat cu un dublu standard, in conditiile in care alte state europene au primit permisiunea de a-si ajuta bancile proprii, a declarat Liviu Voinea, directorul general al Grupului de Economie Aplicata (GEA).
Voinea: CE a lucrat cu un dublu standard cand a interzis capitalizarea bancilor locale

Acesta a adaugat ca mentinerea unor rate mari ale dobanzilor bancare ar putea conduce la adancirea crizei, in conditiile in care in aceste vremuri dificile e greu de gasit o afacere care sa ofere randamente atat de bune incat sa merite sa fie finantate printr-un credit.

Pe de alta parte, Voinea a sugerat ca Romania ar fi avut nevoie, in anii anteriori, de un impozit progresiv si nu de o taxa unica.

„Avand o taxa unica am stimulat consumul si am evitat consolidarea fiscala”, a explicat Voinea.

Grupul de Economie Aplicata este o organizatie non-guvernamentala independenta si apolitica, fondata in 2004. Membrii fondatori sunt noua economisti plus Societatea Romana de Economie (SOREC), care este o asociatie profesionala ce reuneste cativa dintre cei mai prestigiosi economisti care activeaza in domeniul cercetarii si in cel academic.