- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Volksbank a depasit Banca Transilvania si a urcat pe locul 4 in topul bancilor

15 Jul, 13:59 • gecad.net
Volksbank Romania a urcat pe locul 4 in clasamentul general al bancilor locale dupa total active, cu o valoare a detinerilor de 4,5 miliarde euro la finele primului semestru, a anuntat marti Herwig Burgstaller, vicepresedintele bancii. Astfel, Volksbank a depasit in S1 Banca Transilvania.
Volksbank a depasit Banca Transilvania si a urcat pe locul 4 in topul bancilor

Rezultatele anuntate de Volksbank dupa primele sase luni indica o crestere de peste 2 ori a activelor, raportat la valoarea acestora la finele primului semestru din 2007, cand insumasera 2,1 miliarde euro.

La finele primelor sase luni, activele Volksbank le-au depasit ca valoare pe cele ale Bancii Transilvania, situata pe locul 4 in clasamentul general in 2007, care a anuntat o valoare totala a activelor la sfarsitul lui iunie de 15,8 miliarde lei (4,34 miliarde euro).

La sfarsitul primelor trei luni, cele doua banci inregistrasera o valoare similara a activelor, calculate in euro, de circa 4,01 miliarde euro.

Banca Transilvania si Volksbank sunt de altfel singurele banci care si-au anuntat pana in prezent rezultatele financiare pe primul semestru.

La finele anului anterior, Volksbank Romania urcase pe locul 8 dupa valoarea totala a activelor, care insumau 3,5 miliarde de euro.

Primele trei locuri in clasamentul dupa total active erau ocupate anul trecut de Banca Comerciala Romana, urmata de BRD SocGen si, pe locul trei, de Raiffeisen Bank Romania.