- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Foto-reportaj la Deutsche Telekom: In inima celei mai mari retele telecom din Europa

20 Mar, 10:17 • stefan.vlad
Cel mai mare operator telecom de pe continent, Deutsche Telekom, care a preluat recent controlul OTE si implicit, in Romania, pe cel al Romtelecom, Cosmote si Germanos, a invitat presa din Romania la sediul central din Bonn, cu o scurta "escala" la Frankfurt, unde si-a prezentat sediul in care se face administrarea la nivel global a uriasei retele de comunicatii a companiei (International Network Management Center).
Foto-reportaj la Deutsche Telekom: In inima celei mai mari retele telecom din Europa

DailyBusiness.ro va prezinta, in cateva instantanee foto, cum arata locul prin care trec, in fiecare zi, o mare parte a informatiilor digitale care permit efectuarea in intreaga lume a convorbirilor telefonice, conexiunilor la Internet si transferului de date.

[img=22][/img]
La intrarea in imensul centru de administrare a retelei Deutsche Telekom din Frankfurt, aceasta „antena-monument” reaminteste vizitatorilor ca se afla in curtea celui mai mare operator telecom din Europa.

[img=129][/img]
Centrul de retelistica al DT se desfasoara pe mai multe etaje, sub un tavan-luminator din sticla.

[img=130][/img]
Albastrul OTE si rozul Deutsche Telekom se conecteaza la Frankfurt. Din 10 februarie, noua retea comuna ii permite unui utilizator din Atena sa apeleze un telefon mobil in New York folosind exclusiv cablurile din proprietatea celor doua companii.

[img=131][/img]
„Foyer-ul” centrului de retelistica DT din Frankfurt i-ar putea gazdui simultan pe toti cei 1.000 de angajati ai Cosmote Romania.

[img=132][/img]
Un ansamblu statuar simbolizand comunicarea intampina vizitatorii chiar dupa intrarea in centrul DT din Frankfurt

[img=133][/img]
„Piesa de rezistenta” a turului o reprezinta vederea de ansamblu asupra camerei de monitorizare a intregii retele Deutsche Telekom. Orice eroare importanta este semnalata mai intai aici. „Mai intai redirectionam datele pe rutele de rezerva, si apoi ne apucam sa cautam cauza defectiunii”, explica germanii. „Daca o aplicatie din background necesita atentie urgenta, ea va face pop-up automat undeva pe acest ecran imens”.

[img=134][/img]
Rolul acestui reprezentant al DT este sa prezinte „camera de monitorizare” a uriasei retele a companiei. Entuziasmul sau debordant, deloc tipic german, a facut loc in prezentare pentru destule glume. „In timpul Campionatului Mondial de fotbal am propus sa impartim ecranul in doua. Pe unul sa urmarim reteaua si pe celalalt meciurile… Dar nu inteleg de ce nu ne-au dat voie”.

Cifrele pe scurt

International Network Management Center (INMC) este „coloana vertebrala” a comunicatiilor DT pentru voce, internet si date la nivel global

Aici sunt interconectati aproximativ 600 de operatori de servicii telecom din intreaga lume

Peretele de ecrane digitale prin care se monitorizeaza reteaua are 72 de metri patrati

Suportul tehnic este asigurat 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Ramaneti pe DailyBusiness.ro pentru noi informatii din Germania, unde Deutsche Telekom isi va detalia astazi planurile de business pentru sud-estul Europei, inclusiv Romania.