Internet/New Media

Retailerul GSM Dasimpex si-a crescut business-ul cu 50%, la 30 mil. euro

11 Jan, 17:00 • Redactia DailyBusiness
Grupul autohton Dasimpex, distribuitor de echipamente si accesorii de telefonie mobila, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, in crestere cu 50%, a declarat pentru DailyBusiness Sorin Stoica, CEO al Dasimpex.
Retailerul GSM Dasimpex si-a crescut business-ul cu 50%, la 30 mil. euro

Directorul executiv al Dasimpex estimeaza ca in 2007 cifra de afaceri a grupului va creste cu 20% fata de 2006. In 2005, grupul a inregistrat venituri de 20 de milioane de euro.

Grupul Dasimpex cuprinde firmele Dasimpex, Lexor, Dasimpex GSM, Dasino si GSM Land. Grupul a fost preluat in vara anului trecut de fondul de investitii GED Capital pentru circa 4,5 mil. euro.

Investitiile grupului in 2007 se vor axa pe dezvoltarea retelei de magazine, pe finalizarea integrarii softului integrat si pe rebranding. Astfel, cele cinci companii din grup vor fi reunite sub un brand comun, conform oficialilor companiei.

„Preconizam ca pana in 2008 grupul Dasimpex sa ajunga la un numar de peste 200 de magazine”, a declarat Stoica, adaugand ca strategia de dezvoltare a grupului este una combinata, bazandu-se atat pe deschiderea de magazine proprii de distributie a produselor GSM cat si pe achizitionarea de magazine de distributie deja existente. In prezent exista 43 de magazine Dasimpex, in 37 de orase.

GED este una dintre cele mai importante companii de management al fondurilor de investitii din Spania.

GED administreaza fonduri de peste 230 de milioane de euro prin intermediul mai multor entitati: GED Eastern Fund I, GED Eastern Fund II si GED Iberian Fund. Compania este activa in sud-estul Europei si in zona Peninsulei Iberice.

Piata distribuitorilor de produse GSM din Romania este dominata de Germanos si EuroGSM, al patrulea jucator important fiind Avenir Telecom.