- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Romtelecom anunta in premiera servicii mobile de comunicatii

20 Mar, 15:46 • stefan.vlad
Operatorul de telecomunicatii Romtelecom a lansat in Romania primele sale servicii mobile prin tehnologia CDMA, folosita pana acum pe piata locala doar de operatorul Zapp.
Romtelecom anunta in premiera servicii mobile de comunicatii

Primul oras in care tehnologia a devenit disponibila, in luna decembrie, este Oradea, iar in cursul lunii aprilie serviciile vor putea fi folosite in peste 20 de orase si cateva zeci de alte localitati din Romania, a anuntat operatorul.

In prezent, in tara sunt instalate 150 de statii compatibile CDMA, iar pe masura ce acoperirea retelei va fi extinsa, serviciile vor fi lansate si in alte orase.

Promovarea serviciilor CDMA – care constau in principal in transfer mobil de date, dar includ si alte servicii precum voce la punct fix si mobil” se va face in magazinele Romtelecom si prin comunicare directa cu clientii, conform reprezentantilor companiei.

Transferul de date poate ajunge pana la viteze de 3,1 Mbps, conform Romtelecom. Tot in aprilie, va deveni disponibil si serviciul push-to-talk (comunicare prin telefonul mobil in stil „walkie-talkie”).

Odata cu aceste servicii se vor lansa si noi terminale, cu brandul Romtelecom, produse de companii precum Huawei sau ZTE.