- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Juridic

Ioana Băsescu şi ceilalţi inculpaţi au scăpat de dosarul „Nana” după decizia CCR cu privire la prescripţie

21 Dec, 15:34 • Russo George
Tribunalul Călărași a dispus încetarea procesului penal față de cei 11 inculpați din dosarul Nana, printre care şi Ioana Bîsescu, ca urmare a intervenirii prescripției, după ce a aplicat deciziile CCR, potrivit portalului instanței.
Ioana Băsescu şi ceilalţi inculpaţi au scăpat de dosarul Nana după decizia CCR cu privire la prescripţie

Tribunalul Călărași a dispus încetarea procesului penal pentru mai multe capete de acuzare precum abuz în serviciu, fals, uz de fals și spălare de bani față de cei 11 inculpați, ca urmare a intervenţiei prescripţiei în dosarul Nana şi i-a achitat pe fond pentru acuzația de grup infracțional organizat.

Tribunalul Călărași a menținut sechestrele puse în dosar pe bunurile inculpaților, dar a ridicat măsurile asigurătorii pe mai multe terenuri cumpărate de Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, potrivit G4Media, însă decizia nu este definitivă.

Procesul în dosarul Nana a început acum 7 ani, în mai 2015.

Comisia de fond funciar a comunei Nana a soluționat, în perioada mai 2006-decembrie 2010, 128 de cereri de retrocedare de terenuri agricole, aproximativ 44 la sută dintre aceste solicitări de revendicare fiind formulate în numele inculpaților, soțiilor sau soților, părinților, bunicilor acestora sau în numele altor rude sau afini, susțin anchetatorii.

Retrocedările ilegale s-au făcut ca urmare a faptelor de abuz în serviciul și complicitate la abuz în serviciu ale inculpaților, unii fiind membri ai Comisiei de fond funciar Nana, care astfel au produs pagube domeniului privat al statului de 3.076.949 de lei.

Citeşte şi: A plouat cu amenzi în magazinele alimentare din București. Oamenii legii au găsit nereguli în peste 100 de societăți comerciale