Juridic

Penitenciarul Târgşor, în care este încarcerată Elena Udrea, a modernizat spaţiul de vizită pentru mame şi copii, după repetate plângeri ale fostului ministru

16 Nov, 23:02 • Russo George
Se pare că Elena Udrea încă mai dispune de influenţă politică în România, chiar şi de după gratii, astfel că, după ce s-a plâns pe Facebook de condiţiile din penitenciarul Târgşor, conducerea instituţiei a luat măsuri şi a întreprins lucrări de modernizare.
Penitenciarul Târgşor, în care este încarcerată Elena Udrea, a modernizat spaţiul de vizită pentru mame şi copii, după repetate plângeri ale fostului ministru

Conducerea penitenciarului Ploieşti-Târgşorul Nou anunţă că a demarat lucrările de modernizare în luna august – exact luna în care Elena Udrea s-a plâns pe Facebook de starea deplorabilă a spaţiului de întâlnire pentru mame şi copii – şi le-a încheiat în luna noiembrie.

„În conformitate cu obiectivele stabilite pentru anul 2022, în perioada august – noiembrie 2022 administraţia Penitenciarului de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a întreprins demersurile necesare în vederea reamenajării sectorului destinat acordării dreptului la vizită al persoanelor private de libertate. Lucrările au vizat atât îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie în concordanţă cu standardele europene, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale personalului din penitenciar”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului emis de conducerea penitenciarului lucrările realizate au vizat igienizarea tuturor spaţiilor existente în sector, prin lucrări de zugrăveli şi reparaţii ale pereţilor; schimbarea mobilierului existent, atât cel folosit de către persoanele private de libertate şi persoanele vizitatoare, cât şi cel folosit de către cadre; dotarea spaţiului destinat vizitelor între mame şi copii cu jucării şi amenajarea acestuia astfel încât să ofere posibilitatea atât mamelor deţinute, cât şi copiilor vizitatori să petreacă timp în condiţii cât mai apropiate de mediul exterior.

„Demersurile derulate au fost posibile atât prin achiziţii de echipamente de către unitatea penitenciară, cât şi cu sprijinul unui partener extern, SC Lemet SRL, care a asigurat dotarea cu mobilier pentru spaţiul destinat vizitelor între mame şi copii şi pentru cadrele care îşi desfăşoară activitatea în sector”, se mai arată în comunicat, potrivit România TV.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Nu vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15%, la fel la toată lumea”

La începutul lunii august, fostul ministru Elena Udrea a criticat condiţiile în care au loc vizitele mamă-copil în această unitate de detenţie.

„Dacă tot au fost ştiri despre întâlnirea pe care am avut-o cu fetiţa mea, o să aduc în discuţii o ştire absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să îşi vadă mama aflată în detenţie doar printr-un geam numit «dispozitiv de protecţie», fără să poată atinge, fără să îi poată sta în braţe, fără să poată simţi iubirea mamei, care îi lipseşte atât de mult. Cine a putut gândi o tâmpenie ca asta?

Prin această regulă, o mamă, condamnată eventual pentru furt din magazine sau pentru vreun abuz în serviciu, are acelaşi regim de primire a vizitelor că un criminal în serie condamnat pe viaţă. Despre ce protecţie poate fi vorba şi a cui când vorbim de întâlnirea unei mame cu copilul ei??? S-au creat momente dramatice, când copii au început să urle şi să lovească cu pumnii şi picioarele geamul care îi împiedica să ajungă la mamele lor. Dacă tot există o cameră special amenajată pentru astfel de întâlniri «mama şi copilul», de ce nu se permit aceste vizite aici fără să fie nevoie de nenumărate avize, aprobări şi semnături ajungând până la cea a directorului penitenciarului?”, a scris Udrea, la acel moment, pe Facebook.

Citeşte şi: Ludovic Orban vrea să sesizeze Curtea Constituţională pe legea de modificare a Codului fiscal. „Coaliţia majoritară a mai băgat un cui în coşciugul economiei româneşti”