Alimentele care ne fac mai inteligenți. Vlad Ciurea susține că sunt alimente care ajută la stimularea creierului. Potrivit neurochirurgului, acestea ne ajută să avem o memorie mai bună, fiind perfecte pentru cei care au de dat examene.
Deși pare incredibil, potrivit medicului neurochirurg, ciocolata se află în topul alimentelor care ajută la stimularea creierului.
„Există o grămadă de stimulatoare a proceselor cerebrale. Toate aceste stimulatoare favorizează învăţarea și la oamenii mari, şi la şcoală, şi la copilul mic. Toţi ştim, de exemplu, că în sesiune se foloseşte cafeaua în cantitate mare. Da, ne ajută! Atât ea, cât și cacaua stimulează creierul
Sunt câţiva factori majori în învăţare: cafeaua, ciocolata, cacaua şi o alimentaţie raţională, cât mai puţine lucruri de tip grăsimi, sarmale, prăjeli, acele lucruri care încarcă stomacul şi sângele nu mai merge în creier. Lecitina este bună, face parte din elementele care susţin celula nervoasă. De asemenea, toate vitaminele, toate mineralele au rol important în învăţare”, a spus neurochirurgul, potrivit gândul.ro.
Vlad Ciurea spune că și dulcele joacă un rol foarte important în stimularea creierului. Potrivit neurochirurgului, acesta ne dă energie, iar celula nervoasă va fi extrem de mulțumită de dulciurile cât mai naturale.
„Dulce, dar nu zahăr. Dulce din miere, din fructe, nu prăjiturele însiropate. Trebuie metabolizat uşor acel dulce care dă energie. Celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă, totuși, nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. Da, se poate! Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a mai spus medicul.
În concluzie, cafeaua și ciocolata sunt cele două alimente care ne fac cei mai inteligenți.